Μανταρινάτο Χανίων
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 17/07/2021
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά ) ( Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά ) ( Μερίδες: 20-30 τεμάχια ) |
Φλούδα από 1 κιλό μανταρίνια 750 γραμ. ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη 1 κιλό ζάχαρη 30 φύλλα λεμονιάς |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε, ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τα μανταρίνια σας κρατώντας τις φλούδες. 2) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό επάνω σε δυνατή φωτιά βάζετε τις φλούδες από τα μανταρίνια σας. 3) Στην συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη. 4) Βράζετε τις φλούδες από τα μανταρίνια σας για περίπου 10 λεπτά. 5) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 6) Αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 5-10 λεπτά. 7) Μόλις περάσουν τα 5-10 λεπτά και κρυώσουν οι φλούδες σας τις βάζετε σε ένα μπλέντερ ή μίξερ χειρός και τις πολτοποιείτε. 8) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την αμυγδαλόψιχα και στην συνέχεια προσθέτετε την πολτοποιημένη φλούδα από τα μανταρίνια. 9) Συνεχίζετε προσθέτοντας τη ζάχαρη. 10) Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 11) Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες. 12) Σε ένα ταψί στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα. 13) Ακουμπάτε πάνω στο ταψί τις μπαλίτσες που πλάσατε. 14) Συνεχίζετε βάζοντας ανάμεσα σε κάθε μπαλίτσα φύλλα λεμονιάς για να πάρουν άρωμα. 15) Αφήνετε τα μανταρινάτα σας περίπου για 1 ώρα σε δροσερό μέρος μέχρι να σφίξουν καλά. 16) Μόλις σφίξουν καλά τα μανταρινάτα σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 17) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την φλούδα μανταρινιού με φλούδα πορτοκαλιού. 2) Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε την αμυγδαλόψιχα με Ινδοκάρυδο και να πασπαλίσετε στην διάρκεια του σερβιρίσματος με έξτρα τριμμένο Ινδοκάρυδο. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα μανταρινάτα σας με μπόλικη ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη κρυσταλλική. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σε ένα κατσαρολάκι λίγη μαρμελάδα της προτίμησης σας και να κυλίσετε τα μανταρινάτα σας μέσα σε αυτή. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. |
Καλή απόλαυση