Λαζάνια με μανιτάρια

Written by on 19/01/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 70 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά )
( Θερμίδες: ανά μερίδα 390 )
30 γραμ. μανιτάρια ( πορκίνι )
2 κουτ. γλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλ. μαϊντανό κομμένο
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουτ. κορν φλάουρ
600 γραμ. άπαχο γάλα
600 γραμ. άπαχο γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι
750 γραμ. μπρόκολα
185 γραμ. σέλινο κομμένο
8 φύλλα λαζάνια
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ επιπλέον
3 κουτ. σουπ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα βάζετε βραστό νερό και στην συνέχεια προσθέτετε
τα μανιτάρια πορκίνι και τα βράζετε για 20-30 λεπτά.

2) Μόλις βράσουν και μαλακώσουν τα μανιτάρια τα βγάζετε από την
φωτιά και τα στραγγίζετε καλά.

3) Όταν στραγγίξουν καλά τα μανιτάρια τα βάζετε πάνω σε χαρτί
κουζίνας για να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.

4) Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα βάζετε στην άκρη.

5) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε λίγο λάδι.

6) Στην συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα
σοτάρετε μέχρι να μαραθούν ( για 5 λεπτά περίπου ).

7) Σε ένα μπολ διαλύετε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα.

8) Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε τα
μανιτάρια.

9) Αφήνετε να πάρουν μία βράση.

10) Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε το κορν φλαούρ.

11) Ανακατεύετε καλά.

12) Αφήνετε την σάλτσα σας να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

13) Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.

14) Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνετε τα μανιτάρια πορκίνι
και 300 γραμ. από το γιαούρτι.

15) Αλατοπιπερώνετε.

16) Σε μία άλλη κατσαρόλα με νερό βάζετε τα μπρόκολα και το σέλινο
και τα βράζετε για 5-6 λεπτά.

17) Μόλις βράσουν τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην
άκρη.

18) Σε μία άλλη κατσαρόλα πάνω στην φωτιά βάζετε νερό, λίγο ελαιόλαδο
και λίγο αλάτι.

19) Στην συνέχεια μόλις βράσει το νερό προσθέτετε τα λαζάνια.

20) Βράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν ( αλτέντε ).

21) Μόλις βράσουν και γίνουν ( αλτέντε ) τα κατεβάζετε από τη φωτιά και
τα στραγγίζετε καλά.
Εκτέλεση ( τελική σύνδεση του φαγητού )
1) Σε ένα ταψί βάζετε μία στρώση από τη σάλτσα μανιταριών.

2) Στην συνέχεια καλύπτετε την σάλτσα μανιταριών με μία στρώση από τα
λαζάνια σας.

3) Μετά προσθέτετε τα μπρόκολα και το σέλινο και πάλι τη σάλτσα
μανιταριών.

4) Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά σας.
( η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι λαζάνια ).

5) Σε ένα μπολ ανακατεύετε 2 κουταλιές κορν φλαουρ με το υπόλοιπο
γιαούρτι.

6) Στην συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι σας πάνω στα λαζάνια.

7) Τέλος πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.

8) Ψήνετε τα λαζάνια σας στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

9) Μόλις τα λαζάνια πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τα βγάζετε από το
φούρνο σας.

10) Σερβίρετε ζεστά.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist