Κόκκινα φασόλια με καλαμαράκια

Written by on 18/06/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά )
( Μερίδες: 4-5 )
1 κιλό καλαμαράκια
500 γραμ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 κουπ. τσαγ. λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι
Λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
1 μεγάλο λεμόνι ( χυμός )
1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κουπ. τσαγ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.

2) Πλένετε καλά τα καλαμαράκια σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

3) Καθαρίζετε προσεχτικά τα καλαμαράκια πετώντας τα κεφάλια και αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο.

4) Βάζετε τα καλαμαράκια σε μία λεκάνη με νερό.

5) Μέσα στην λεκάνη προσθέτετε 1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα.

6) Αφήνετε τα καλαμαράκια μέσα στην σόδα για 20 λεπτά περίπου.

7) Όταν περάσουν τα 20 λεπτά βάζετε ένα σουρωτήρι σε έναν νεροχύτη και ρίχνετε τα καλαμαράκια.

8) Ανοίγετε την βρύση του νερού και ξεβγάζετε καλά τα καλαμαράκια.

9) Στραγγίζετε πολύ καλά τα καλαμαράκια.

10) Βάζετε τα καλαμαράκια σε μία λεκάνη.

11) Τοποθετείτε το σουρωτήρι μέσα στον νεροχύτη ξανά.

12) Ανοίγετε την κονσέρβα με τα φασόλια.

13) Ρίχνετε τα φασόλια μέσα στο σουρωτήρι.

14) Στραγγίζετε καλά τα φασόλια.

15) Πλένετε καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

16) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού τα ψιλοκόβετε.

17) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.

18) Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο
χρώμα και να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

19) Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά προσθέτετε μέσα στο κρεμμύδι τα καλαμαράκια.

20) Με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας ανακατεύετε τα υλικά.

21) Αφήνετε 1-2 λεπτά τα καλαμαράκια με τα υπόλοιπα υλικά να σοταριστούν.

22) Όταν περάσουν τα 5 λεπτά και σοταριστούν τα υλικά προσθέτετε το κόκκινο κρασί.

23) Αφήνετε το κρασί να αποβάλλει το αλκοόλ του για 1-2 λεπτά.

24) Μόλις αποβάλλει το αλκοόλ του το κρασί προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, τον ψιλοκομμένο
άνηθο και τέλος τα φασόλια.

25) Αλατοπιπερώνετε.

26) Ρίχνετε λίγο νερό.

27) Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύετε τα υλικά για 20-25 λεπτά.

28) Λίγο πριν περάσουν τα 20-25 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

29) Βγάζετε το καπάκι από την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό για 3-4 λεπτά να φύγουν τα πολλά
υγρά.

30) Όταν περάσουν τα 3-4 λεπτά και εξατμιστούν τα πολλά υγρά σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φασόλια κονσέρβας με φασόλια βρασμένα μαυρομάτικα
ή άλλα είδη φασολιών βρασμένα.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σπανάκι καλά πλυμένο ή χορταρικά της αρεσκείας σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένες ντομάτες ή πελτέ ντομάτας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ρύζι.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ζυμαρικά της αρεσκείας σας ( π.χ κοφτό μακαρονάκι,
κριθαράκι, ταλιατέλες ή ραβιόλια κ.α.λ ).

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα για να
κάνετε το φαγητό σας πικάντικο.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα καλαμαράκια με χταπόδι ή σουπιές.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59











Current show

Group Therapy

16:00 17:59