Κυδώνια ψητά με σαντιγύ

Written by on 02/03/2021

image_print

..ένα γλυκό που τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο και που αποτελεί προϊόν χαμηλής θερμιδικής αξίας. Συνοδεύεται από λαχταριστή ολόφρεσκη σαντιγύ..

Υλικά:
5-6 μεγάλα κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι ρούμι ή κονιάκ
8-10 γαρίφαλλα
5-6 ξυλάκια κανέλας
1 κ.γ βανίλια
1 κ.γ ξινό (διαλυμένο σε μισή κούπα νερό)
1/2 κιλό φρέσκια σαντιγύ
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια μας στα τέσσερα.
Σε μία βαθειά κατσαρόλα βράζουμε για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά τα κυδώνια μας να μαλακώσουν μαζί με τα κανελογαρύφαλλα.
Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε τα κυδώνια μας μαζί με το νερό τους από το βράσιμο, την βανίλια ,τις κανέλες ,τα γαρύφαλλα, και προσθέτουμε την μισή ζάχαρη μέχρι να σκεπαστούν καλά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C ψήνουμε τα κυδώνια μας για περίπου 1/2 ώρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλκοόλ και συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό αν χρειαστεί.
Ψήνουμε για άλλη 1/2 με 1 ώρα και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο της ζάχαρης και του νερού, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ρουμπινί χρώμα, να ψηθούν καλά τα κυδώνια μας και να πήξει εξίσου το ζουμί μας.(στο σημείο αυτό γυρίζουμε τακτικά τα κυδώνια μας στον φούρνο να ψηθούν καλά)
Ένα 20′ λεπτο πριν σβήσουμε εντελώς τον φούρνο περιχύνουμε με το διαλυμένο ξινό, τα κυδώνια μας, και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε ζεστά με φρεσκοχτυπημένη σαντιγί και τον πελτέ από το ζουμάκι τους



Καλή επιτυχία!
(μπορείτε να μου στέλνετε τις απορίες και τα σχόλια σας στην προσωπική μου σελίδα στο Fb)

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Good Life

08:00 10:00









 



Current show

Good Life

08:00 10:00