Κρουασανάκια με τυρί κρέμα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 18/04/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 190 ) ( Μερίδες: 32 ) |
1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο 2 κουτ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική 240 ml. τυρί κρέμα 2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις ) 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο με 1 κουτ. σουπ. νερό ( για το άλειμμα ) Ζάχαρη ( για το πασπάλισμα προαιρετικά ) Υλικά ( για την γέμιση ) 1 φλιτζ. τσαγ. καρύδια ( ή πεκάν ) ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ. τσαγ. καστανή ζάχαρη 1 κουτ. γλ. κανέλα ( σε σκόνη ) |
Εκτέλεση |
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα, ρίχνετε το βούτυρο το τυρί κρέμα και την ζάχαρη. 2) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να μαλακώσουν. 3) Μόλις ενσωματωθούν και μαλακώσουν τα υλικά σας σταματάτε το χτύπημα. 4) Σε ένα κόσκινο μέσα σε μία λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι και το κοσκινίζετε. 5) Ξεκινάτε το μίξερ και προσθέτετε το σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη. 6) Όταν δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη σταματάτε το μίξερ. 7) Βγάζετε το σύρμα και αφαιρείτε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ. 8) Πλάθετε την ζύμη σας με τα χέρια σας δημιουργώντας μία μπάλα. 9) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζετε την ζύμη σας σε δύο κομμάτια. 10) Με μία λαδόκολλα τυλίγετε τα ζυμάρια σας. 11) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε τα ζυμάρια σας. 12) Αφήνετε τα ζυμάρια σας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξουν. 13) Στην διάρκεια που έχετε τα ζυμάρια σας στο ψυγείο ετοιμάζετε την γέμιση. |
Εκτέλεση ( για την γέμιση και το τελείωμα τον κρουασάν σας ) |
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για την γέμιση. 2) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύετε τα υλικά σας. 3) Αφήνετε την γέμιση σας στην άκρη. 4) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς. 5) Με την βοήθεια ενός πινέλου βουτυρώνετε δύο ταψιά. 6) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και βγάζετε τις ζύμες σας. 7) Αφαιρείτε από τις ζύμες σας τις λαδόκολλες. 8) Ακουμπάτε τις ζύμες σας στον πάγκο εργασίας. 9) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τις ζύμες σας σε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 28 εκ. περίπου χρησιμοποιώντας ένα πιάτο σαν οδηγό ( ότι περισσεύει από την ζύμη το κόβετε με ένα μαχαίρι ). 10) Συνεχίζετε αλείφοντας την επιφάνεια του φύλου με ασπράδι αραιωμένο με 1 κουτ. σουπ. νερό ομοιόμορφα. 11) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το φύλλο που ανοίξατε στα 4 και κάθε τέταρτο σε άλλα 4 μέχρι να σχηματίσετε 16 ισοσκελή τρίγωνα. 12) Κατόπιν τυλίγετε κάθε κομμάτι ξεκινώντας από την βάση του και φτάνοντας στην μύτη σχηματίζοντας μικρά κρουασάν. 13) Αλείφετε τα κρουασάν με το υπόλοιπο ασπράδι και τα πασπαλίζετε προαιρετικά με την καστανή ζάχαρη. 14) Κάνετε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι. 15) Ανάβετε τον φούρνο σας και τον προθερμαίνετε στους 190 βαθμούς. 16) Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ένα ταψί. 17) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε και τοποθετείτε το ταψί σας. 18) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τα κρουασάν στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 19) Όταν περάσουν τα 15-20 λεπτά φουσκώσουν, ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα κρουασάν ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί. 20) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το κρεμώδη τυρί με ανθότυρο ή φέτα ή μυζήθρα. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να αλείψετε το φύλλο πριν το τυλίξετε με κέτσαπ ή μουστάρδα. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να αλείψετε το φύλλο με λίγο ρίγανη ή λίγο θυμάρι. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε άλλα είδη ξηρών καρπών ( π.χ αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, σταφίδες κ.α.λ ). 6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το κρουασάν με με κανέλα. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα και να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στο κρουασάν. |
Καλή απόλαυση