Κριτσίνια τυριού με μυρωδικά

Written by on 02/11/2020

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά )
( Μερίδες: 25-30 κομμάτια )
500 γραμ. ( 4 φλ. τσαγιού ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γραμ. ( 1 φακελάκι ) ξηρή μαγιά
2 ml ( 2 κουτ. σουπ. ) ζεστό γάλα
25 γραμ. ( 1 κουτ. σουπ. ) μαλακό βούτυρο
30 γραμ. ψιλοκομμένα μυρωδικά φρέσκα ή αποξηραμένα
( ρόκα, βασιλικός, μαϊντανός )
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουτ. σουπ. μέλι
50 γραμ. ( 1/2 φλ. τσαγιού ) τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
250 ml ( 1 φλ. τσαγιού ) νερό
Σουσάμι μαύρο και άσπρο ( για πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ βάζετε την ξηρή μαγιά με δύο κουταλιές της σούπας
χλιαρό νερό και την αφήνετε για 15 λεπτά να φουσκώσει.

2) Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε 500 γραμ. αλεύρι ή ( 4 φλ. τσαγιού
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ), την ξηρή μαγιά ( που την είχατε
ανακατέψει με το χλιαρό νερό ), 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα, 25
γραμ. μαλακό βούτυρο, 30 γραμ. από τα μυρωδικά της αρεσκείας σας
φρέσκα ή αποξηραμένα ( ρόκα, βασιλικός, μαϊντανός ), 1 κουταλάκι
αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 50 γραμ. ή ( 1/2 φλ. τσαγιού )
τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και 200 ml ή ( 1 φλ. τσαγιού ) νερό.

3) Τα ζυμώνετε πολύ καλά για 10 λεπτά και προσθέτετε λίγο γάλα
ή αλεύρι ( εάν χρειαστεί ) ώστε να πετύχετε την κατάλληλη υφή
της ζύμης.

4) Καλύπτετε έπειτα το μπολ με ένα υγρό πανί και το αφήνετε μια ώρα
περίπου σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.

5) Τοποθετείτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, την κόβετε σε λωρίδες
( όχι πολύ λεπτές ).

6) Τις στρίβετε σαν πλεξούδες και πασπαλίζετε με σουσάμι.

7) Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετείτε τις πλεξούδες.

8) Ψήνετε τα κριτσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς
για 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

9) Τα συνοδεύετε εάν θέλετε με κρέμα τυριού σε ένα μπολάκι και την
διακοσμείτε με μαϊντανό.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show









Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show