Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα )
1 κουνέλι 2 1/2 κιλά
500 γραμ. ρύζι ( τύπου Αμερικής )
4 ποτήρια ζωμός βοδινού
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κουτ. σουπ. λευκό ξίδι
2 κουτ. σουπ. μαγειρικό λίπος ( τύπου φυτίνη )
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 καλές πρέζες ξερό δεντρολίβανο
2 ξερά, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Καλαμπόκι βρασμένο ( προαιρετικά ) ( για γαρνίρισμα )
Εκτέλεση
1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα φλ. λάδι σοτάρετε για 10 περίπου
λεπτά το κουνέλι.

2) Έπειτα βγάζετε το κουνέλι και πετάτε το λάδι της κατσαρόλας.

3) Στην συνέχεια, ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κουνέλι μαζί με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο.

4) Σοτάρετε για λίγο ακόμη και σβήνετε με το ξίδι.

5) Στην συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο ( τύπου φυτίνη ), το σκόρδο, το
δεντρολίβανο και τα κρεμμυδάκια.

6) Ανακατεύετε και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά
( κατά διαστήματα κουνάτε την κατσαρόλα να μην κολλήσει το
κουνέλι στον πάτο της ).

7) Στην συνέχεια σβήνετε με το κρασί.

8) Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το νερό με τον ζωμό.

9) Αλατοπιπερώνετε.

10) Αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα.

11) Μόλις μαλακώσει το κρέας, το αποσύρετε από την φωτιά και το
συνοδεύετε με ρύζι, ( προαιρετικά ) για ομορφιά προσθέτετε στο ρύζι
καλαμπόκι βρασμένο ή μαϊντανό.

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Μυδοπίλαφο

Αγγελος Αρχοντακης