Κοτόπουλο τεριγιάκι με ρύζι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 29/03/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά ) ( Μερίδες: 6 ) |
1/2 συσκευασία στήθος κοτόπουλου 1 κύβος κοτόπουλου 3/4 φλ. σάλτσα σόγιας 1 λευκό κρεμμύδι 1 κουτ. γλ. μέλι 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 3 κουτ. σουπ. ξύδι βαλσάμικο 3 πολύχρωμες πιπεριές 1 καρότο 1 φρέσκο κρεμμύδι Αλάτι & πιπέρι 1/2 κουτ. γλ. κάρι 1 φλ. ρύζι 3 1/2 ποτήρια νερό Σουσάμι ( προαιρετικά ) |
Εκτέλεση |
1) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά βάζετε τον κύβο και τα βράζετε. 2) Μόλις βράσει το νερό προσθέτετε το ρύζι. 3) Αφήνετε να απορροφήσει όλο το νερό το ρύζι. 4) Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σας σε λεπτές λωρίδες. 5) Πλένετε καλά το κοτόπουλο, το κόβετε σε λεπτές λωρίδες και το μαρινάρετε με το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι. 6) Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο. 7) Αφήνετε για λίγο να κάψει. 8) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το καρότο. 9) Αφήνετε να σοταριστούν καλά και να πάρουν λίγο χρώμα. 10) Στην συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 11) Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 12) Μόλις πάρουν οι λωρίδες κοτόπουλου χρώμα από όλες τις πλευρές τους της σβήνετε με ξύδι. 13) Αφήνετε να εξατμιστεί όλο το ξύδι. 14) Μόλις εξατμιστεί όλο το ξύδι προσθέτετε το μέλι και την σόγια. 15) Στην συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά σας και μισό φλ. νερό. 16) Βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. 17) Προαιρετικά στο τέλος προσθέτετε σουσάμι. 18) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση