Κοτόπουλο παρμιτζάνα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 19/08/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά ) ( Μερίδες: 2 ) |
600 γραμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου Αλεύρι 2 αυγά Φρυγανιά, τριμμένη Αλάτι, πιπέρι Ηλιέλαιο ( για το τηγάνισμα ) Υλικά ( για την σάλτσα ) 400 γραμ. σάλτσα ντομάτας Βασιλικός 1-2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Υλικά ( για την επικάλυψη ) 200 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη 50 γραμ. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά το κοτόπουλο σας. 2) Ακουμπάτε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια εργασίας. 3) Με την βοήθεια ενός μπάτη χτυπάτε το φιλέτο μέχρι να λεπτίνουν καλά οι φέτες. 4) Αλατοπιπερώνετε καλά τις φέτες του κοτόπουλου. 5) Σε ένα μπολ ρίχνετε αλεύρι. 6) Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τριμμένη φρυγανιά. 7) Σε ένα τρίτο μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά. 8) Περνάτε το χτυπημένο κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. 9) Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα κοτόπουλου. 10) Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ηλιέλαιο. 11) Ανάβετε το μάτι της κουζίνας και ζεσταίνεστε καλά το τηγάνι με το ηλιέλαιο. 12) Μόλις ζεσταθεί καλά το ηλιέλαιο ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου. 13) Τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 14) Όταν ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα με την βοήθεια μιας λαβίδας τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά. 15) Αφήνετε τα φιλέτα να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. 16) Κόβετε και στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μια πιατέλα. 17) Μόλις ροδίσουν τα φιλέτα με την βοήθεια της λαβίδας τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε στο απορροφητικό χαρτί. 18) Αφήνετε τα φιλέτα σας να αποβάλλουν τα περιττά έλαια επάνω στο χαρτί. 19) Παράλληλα ρίχνετε σε μια ρηχή κατσαρόλα όλα τα υλικά για την σάλτσα ( σάλτσα ντομάτας, βασιλικός, ελαιόλαδο και πιπέρι ). 20) Αφήνετε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. 21) Ακουμπάτε την μοτσαρέλα σε ένα πιάτο και την στραγγίζετε καλά. 22) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. 23) Σε ένα πιρέξ ρίχνετε 2-3 κουτ. σουπ. από την σάλτσα που έχετε φτιάξει. 24) Ακουμπάτε επάνω στην σάλτσα με την βοήθεια μιας λαβίδας τα κοτόπουλα που έχετε πανάρει και τηγανίσει. 25) Συνεχίζετε προσθέτοντας επάνω στο κοτόπουλο τις φέτες μοτσαρέλας. 26) Περιχύνετε τα κοτόπουλα με την σάλτσα ντομάτας. 27) Τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. 28) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. 29) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με τα κοτόπουλα. 30) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τα φιλέτα για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει η παρμεζάνα. 31) Όταν περάσουν τα 15-20 λεπτά λιώσει και ροδίσει η παρμεζάνα επάνω στο κοτόπουλο ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί με το κοτόπουλο. 32) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. 33) Πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά και να κάνετε το φαγητό σας πικάντικο. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλα αλλαντικά της αρεσκείας σας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα τυριά με άλλα τυριά της αρεσκείας σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με ροδέλες από ελιά. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφα αλμυρή τριμμένη. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα φιλέτα με ρίγανη. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα ψιλοκομμένο σκόρδο. |
Καλή απόλαυση