Κομπόστα με αχλάδια και ξερά δαμάσκηνα

Written by on 26/02/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 1 βράδυ )
( Μερίδες: 6 )
250 γραμ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
250 γραμ. κόκκινο ξηρό κρασί
500 γραμ. μικρά αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα δύο ( καθαρό βάρος )
100 γραμ. ζάχαρη + 1 κουτ. σουπ.
1 λοβός βανίλιας
Χυμός από μισό λεμόνι
Γιαούρτι αγελάδας ( για το σερβίρισμα προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ βάζετε 250 γραμ. νερό, το κρασί και τα δαμάσκηνα.

2) Αφήνετε να μουλιάσουν για μία νύχτα.

3) Την επόμενη μέρα προσθέτετε τη 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη.

4) Αδειάζετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι.

5) Πάνω σε μέτρια φωτιά βάζετε το κατσαρολάκι και βράζετε για 2 λεπτά.
( Από όταν αρχίσει ο βρασμός ).

6) Σε μία άλλη μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε τα 100 γραμ. ζάχαρη με
100 γραμ. νερό.

7) Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη.

8) Κόβετε με ένα μαχαίρι τον λοβό βανίλιας κατά μήκος του, ανοίγετε
και παίρνετε τα σποράκια.

9) Ρίχνετε τα σποράκια στην κατσαρόλα και στην συνέχεια προσθέτετε
τον λοβό βανίλιας.

10) Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά.
( Από ότου ξεκινήσει ο βρασμός ).

11) Στην συνέχεια προσθέτετε τα αχλάδια.

12) Βράζετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν.

13) Τέλος ρίχνετε το λεμόνι.

14) Αποσύρετε και προσθέτετε τα δαμάσκηνα.

15) Ανακατεύετε απαλά.

16) Σερβίρετε την κομπόστα σε μπολ.

17) Συνοδεύετε με γιαούρτι ( προαιρετικά ).

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Good Life

08:00 10:00









 



Current show

Good Life

08:00 10:00