Ένας υπέροχος , καλοκαιρινός μεζές που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Ο συνδυασμός των αρωματικών χορταρικών (φρέσκα κρεμμυδάκια , άνηθος , μαϊντανός , δυόσμος κλπ.) με τα τυριά (φέτα , παρμεζάνα , κεφαλογραβιέρα) και τα κολοκυθάκια είναι απλά μαγικός!!!

Υλικά
8 κολοκυθάκια μικρά (τριμμένα στον τρίφτη )
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο (τριμμένο)
2 αυγά
2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κ.σ τριμμένο κριθαρένιο παξιμάδι ή φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα
1 κούπα πικάντικη φέτα (Παρνασού ή οποιαδήποτε άλλη σας αρέσει)
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ κουρκουμά (προαιρετικά)
Αλέυρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ , τοποθετούμε μια λινή πετσέτα και ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα κολοκυθκάκια , το τριμμένο καρότο και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι . Κλείνουμε την πετσέτα , την στρίβουμε και στύβουμε δυνατά να φύγουν τα ζουμιά.

Πετάμε τα ζουμιά από το μπολ και τοποθετούμε μέσα τα στραγγισμένα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα αυγά , τα μυρωδικά , τα μπαχαρικά , τα τυριά και το τριμμένο παξιμάδι ή την φρυγανιά . Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε στρογγυλούς κολοκυθοκεφτέδες .

Αλευρώνουμε απαλά και τηγανίζουμε αμέσως σε μπόλικο καυτό λάδι πριν προλάβουν να απορροφήσουν το αλεύρι.

Μόλις πάρουν “ξανθό” χρώμα από την κάτω πλευρά , τους γυρίζουμε να “ξανθύνουν” κι από την άλλη και τέλος, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τρώγονται ζεστοί ή κρύοι με τζατζίκι , ντιπ γιαουρτιού , λιαστής ντομάτας ή οποιαδήποτε άλλο ντιπ σας αρέσει.

Συνοδεύονται με κρύα μπύρα !

Διαβάστε ακόμη:  Τάρτα κοτόπουλου με μπέικον και πιπεριές

Καλή απόλαυση!

Μαρία Γιαννούλη