Κολοκυθοκεφτέδες της Μαρίας
Written by Μαρία Γιαννούλη on 13/07/2020
Ένας υπέροχος , καλοκαιρινός μεζές που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Ο συνδυασμός των αρωματικών χορταρικών (φρέσκα κρεμμυδάκια , άνηθος , μαϊντανός , δυόσμος κλπ.) με τα τυριά (φέτα , παρμεζάνα , κεφαλογραβιέρα) και τα κολοκυθάκια είναι απλά μαγικός!!!
Υλικά |
8 κολοκυθάκια μικρά (τριμμένα στον τρίφτη ) 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλο καρότο (τριμμένο) 2 αυγά 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο 2 κ.σ ψιλοκομμένο βασιλικό 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό 3 κ.σ τριμμένο κριθαρένιο παξιμάδι ή φρυγανιά τριμμένη 2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα 1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα 1 κούπα πικάντικη φέτα (Παρνασού ή οποιαδήποτε άλλη σας αρέσει) 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.γλ κουρκουμά (προαιρετικά) Αλέυρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
Εκτέλεση |
Σε ένα μπολ , τοποθετούμε μια λινή πετσέτα και ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα κολοκυθκάκια , το τριμμένο καρότο και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι . Κλείνουμε την πετσέτα , την στρίβουμε και στύβουμε δυνατά να φύγουν τα ζουμιά. Πετάμε τα ζουμιά από το μπολ και τοποθετούμε μέσα τα στραγγισμένα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα αυγά , τα μυρωδικά , τα μπαχαρικά , τα τυριά και το τριμμένο παξιμάδι ή την φρυγανιά . Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε στρογγυλούς κολοκυθοκεφτέδες . Αλευρώνουμε απαλά και τηγανίζουμε αμέσως σε μπόλικο καυτό λάδι πριν προλάβουν να απορροφήσουν το αλεύρι. Μόλις πάρουν “ξανθό” χρώμα από την κάτω πλευρά , τους γυρίζουμε να “ξανθύνουν” κι από την άλλη και τέλος, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστοί ή κρύοι με τζατζίκι , ντιπ γιαουρτιού , λιαστής ντομάτας ή οποιαδήποτε άλλο ντιπ σας αρέσει. |
Συνοδεύονται με κρύα μπύρα !
Καλή απόλαυση!