Κεφτεδάκια φούρνου από μπρόκολο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 15/03/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά περίπου ) ( Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά περίπου ) ( Βαθμοί ψησίματος: 180 στον αέρα ) ( Μερίδες: 4 ) |
200 γραμ. μπρόκολο 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο μούλτι ή μπλέντερ 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 70-80 γραμ. νιφάδες βρώμης 1/2 κουτ. γλ. κύμινο 1 1/2 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 1/4 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο Αλάτι & πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια. 2) Βάζετε το μπρόκολο σε ένα σουρωτήρι. 3) Ανοίγετε την βρύση του νερού και πλένετε καλά το κουνουπίδι σας. 4) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζετε το κρεμμύδι σας. 5) Τρίβετε το κρεμμύδι σας στο τρίφτη. 6) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον δυόσμο σας. 7) Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ βάζετε το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τις νιφάδες βρώμης, το ελαιόλαδο, αλάτι & μαύρο πιπέρι. 8) Ξεκινάτε το μούλτι ή μπλέντερ και πολτοποιείτε όλα τα υλικά σας. 9) Όταν πολτοποιηθούν όλα τα υλικά σας σταματάτε το μούλτι ή μπλέντερ και αδειάζετε όλα τα υλικά σας σε ένα μπολ. 10) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε το μπολ με τα υλικά σας. 11) Αφήνετε το μείγμα σας να σφίξει καλά για περίπου 20 λεπτά. 12) Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και σφίξουν καλά τα υλικά ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και βγάζετε το μπολ. ( Εάν δεν έχει σφίξει καλά το μείγμα σας προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι μέχρι να σφίξει ). 13) Λαδώνετε τα χέρια σας και πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια. 14) Στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. 15) Ακουμπάτε τα κεφτεδάκια σας στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. 16) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. 17) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με τα κεφτεδάκια. 18) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τα κεφτεδάκια σας στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. 19) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά και ψηθούν τα κεφτεδάκια σας σβήνετε τον φούρνο και αποσύρετε το ταψί. 20) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. 21) Διακοσμείτε με φυλλαράκια δυόσμου. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με κουνουπίδι. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να βράσετε φακές και να τις προσθέσετε μέσα στο μείγμα σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά ή τσίλι ή μπούκοβο μέσα στο μείγμα σας και να κάνετε τους κεφτέδες σας πικάντικους. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να φτιάξετε μία σάλτσα από ταχίνι και να την περιχύσετε επάνω στα κεφτεδάκια σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις νιφάδες βρώμης με φρυγανιά τριμμένη. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια με μία σάλτσα ντομάτας. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές ή ρύζι. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας με μαγιονέζα ή μουστάρδα ή σος γιαουρτιού ή σος μουστάρδας. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με πάπρικα γλυκιά ή καυτερή. 11) Εάν θέλετε μπορείτε αντί να ψήσετε τα κεφτεδάκια στον φούρνο να τα τηγανίσετε στο τηγάνι. |
Καλή απόλαυση