Κερασόπιτα με κρέμα που λιώνει στο στόμα!!!
Written by Μαρία Γιαννούλη on 22/07/2020
Μια εύκολη , γρήγορη και λαχταριστή κερασόπιτα με φρέσκα κεράσια που κυριολεκτικά , λιώνει στο στόμα ! Η απόλαυση δεν περιγράφεται ! Ο συνδυασμός των γεύσεων ανεπανάληπτος!
Υλικά |
1 1/2 κούπα cootage cheese (400 γρ.) 1 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό (60 γρ.) 3 αυγά 1 1/4 κούπας κορν φλάουρ (60 γρ.) 1 κ.σ υγρή βανίλια 2 κ.σ ζάχαρη 1/ 4 κούπας μέλι (80 γρ.) 1/2 κ.σ αλάτι ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά ) |
Εκτέλεση |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς . Σε ένα μπολ ρίχνουμε το cottage cheese με το γιαούρτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το τυρί και να ομογενοποιηθεί με το γιαούρτι. Προσθέτουμε ένα ένα , όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα και την αλευρώνουμε . Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα κεράσια με σειρά , σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Ψήνουμε για 25- 35 λεπτά. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να σταθεί 5- 10 λεπτά και την ξεφορμάρουμε . Την τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά). |

Καλή απόλαυση!