Υλικά ( χρόνος τηγανίσματος 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν )
( Μερίδες 7-9 τυροπιτάρες )
Υλικά ( για την ζύμη )
1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φλ. του ελληνικού καφέ λάδι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ξύδι
1 φλ. περίπου ζεστό νερό
1 κουτ. αλάτι

Υλικά ( για την γέμιση )
300 γραμ. φέτα ή μυζήθρα από βαρελίσιο τυρί
200 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε μία λεκανίτσα ρίχνετε το αλεύρι, προσθέτετε το λάδι, το ξύδι,
το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό.

2) Ζυμώνετε καλά.

3) Σχηματίζετε μια μαλακή ζύμη.

4) Αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

5) Σε ένα μπολ ενώνετε τα τυριά ( τρίβετε την φέτα με ένα πιρούνι
ανακατεύετε το κεφαλοτύρι και ρίχνετε και λίγο πιπέρι ( προαιρετικά ).

6) Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και με ένα πιάτο το κόβετε στο μέγεθος του
τηγανιού σας η το κόβετε σε τετράγωνο σχήμα.

7) Βάζετε μια κουταλιά της σούπας γέμιση αφήνοντας κενό γύρο-γύρο.

8) Ανοίγετε άλλο ένα φύλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το βάζετε επάνω
και κλείνετε καλά πιέζοντας με ένα πιρούνι
( ή διπλώνετε σε τετράγωνο σχήμα ).

9) Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες
τυροπιτάρες.

10) Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε μέσα λάδι και το αφήνετε
να κάψει.

11) Χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε μία-μία τις πίτες σας.

12) Τηγανίζετε τις πίτες και τις αφήνετε να πάρουν χρώμα.
( Προσέχετε να μην καούν ).

13) Όταν ψηθούν βγάζετε τις πίτες.

14) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο.

15) Ακουμπάτε επάνω τις ψημένες πίτες να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

16) Σερβίρετε ζεστές.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  5 συνταγές για γλυκά με τσουρέκι που περίσσεψε

Αγγελος Αρχοντακης