Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
300 γραμ. κιμάς ανάμεικτος
200 γραμ. μανιτάρια λιωμένα στο μπλέντερ
1 κρεμμύδι ξερό
Λίγο μαϊντανός ( προαιρετικά )
Λίγο βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο όσο θέλετε
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 μεγάλες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

Για το ταψί:
40 κανελόνια ( περίπου )
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
100 γραμ. τριμμένο τυρί ( για το πασπάλισμα )
( γκούντα, ένταμ ή άλλο )
Πάπρικα ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με τον κιμά.

2) Ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα.

3) Στην συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ, την
τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τα αρωματικά.

4) Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

5) Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά της σάλτσας σβήνετε την εστία.

6) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κάτω με αέρα.

7) Σε ένα πιρέξ βάζετε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες περασμένες στον
τρίφτη, το κρεμμύδι τριμμένο, αλάτι και 1/2 κουταλιά ζάχαρη.

8) Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνια με την γέμιση του κιμά που
είχατε ετοιμάσει.

9) Τοποθετείτε με προσοχή στο σκεύος τα κανελόνια στην σειρά το ένα
δίπλα στο άλλο.

10) Περιχύνετε τα κανελόνια με την σάλτσα που είχε περισσέψει από τον
κιμά.

11) Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

12) Ψήνετε στους 180 βαθμούς κάτω με αέρα, για 30-40 λεπτά περίπου
μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί και να μαλακώσουν τα κανελόνια.

13) Σερβίρετε πασπαλίζοντας ελαφρώς με λίγη πάπρικα.

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές

Αγγελος Αρχοντακης