Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Written by on 25/02/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος & ψησίματος: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
8 μέτρια καλαμάρια καθαρισμένα
200 γραμ. πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι ψιλοκομμένες
1 μέτριο καρότο, τριμμένο
1 ντοματάκι κονσέρβας λιωμένο με το πιρούνι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος δυόσμος
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά ρίχνετε 100 ml ελαιόλαδο.

2) Στην συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το
τριμμένο καρότο.

3) Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

4) Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά σας προσθέτετε το ρύζι.

5) Ανακατεύετε να λαδωθεί καλά το ρύζι.

6) Στην συνέχεια ρίχνετε την ντομάτα και 400 ml νερό.

7) Αλατοπιπερώνετε.

8) Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι.

9) Μόλις μαλακώσει το ρύζι αποσύρετε από τη φωτιά.

10) Προσθέτετε τα μυρωδικά.

11) Ανακατεύετε καλά.

12) Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.

13) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

14) Λαδώνετε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.

15) Γεμίζετε τα καλαμάρια σας.

16) Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

17) Βάζετε τα καλαμάρια στο ταψί.
( Εάν περισσέψει γέμιση, την απλώνετε γύρω από τα καλαμάρια.)

18) Περιχύνετε με 100 ml νερό.

19) Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

20) Αλατοπιπερώνετε.

21) Ψήνετε για 15 λεπτά.

22) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Good Life

08:00 10:00









 



Current show

Good Life

08:00 10:00