Ζαμπονοκασεροπιτάκια
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 24/11/2020
Υλικά ( Χρόνος εκτέλεσης: 40-50 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά ) ( Μερίδες: 12 ) ( Δυσκολία: 3 στα 5 ) |
1 φύλλο σφολιάτας Μουστάρδα 10 φέτες μουρταδέλα 150 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη Μαϊντανός 1 αυγό Σουσάμι ( προαιρετικά ) |
Εκτέλεση |
1) Λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα ταψί. 2) Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας στο ταψί. 3) Απλώνετε πάνω στο φύλλο της σφολιάτας την μουστάρδα. 4) Βάζετε σε σειρά τη μορταδέλα. 5) Ρίχνετε από επάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και τον μαϊντανό. 6) Τυλίγετε την ζύμη σε ρολό. 7) Βάζετε την ζύμη στην κατάψυξη για 30 λεπτά. 8) Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, την βγάζετε από την κατάψυξη, την λαδώνετε με το αυγό και ρίχνετε από επάνω ( προαιρετικά ) το σουσάμι. 9) Κόβετε το ρολό σε 14 κομμάτια. 10) Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. 11) Βάζετε τα κομμάτια που έχετε κόψει στο ταψί με τη λαδόκολλα. 12) Ψήνετε τα πιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. 13) Όταν ψηθούν τα πιτάκια και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα βγάζετε από τον φούρνο. 14) Τα σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση