Ευφάνταστη Pavlova με κρέμα τυριού και σως από πετιμέζι ροδιού
Written by Θεοφανώ Νακίδου on 02/12/2020
” το βιολογικό πετιμέζι ροδιού, παρέχει πολλά και πλούσια οφέλη για την υγεία μας: α)επιβραδύνει τη Γήρανση ,β)ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γ) δρα κατά του καρκίνου του Μαστού, δ)ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο,ε)αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις”..μπορούμε να το βρούμε έτοιμο ή να το φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι.
Υλικά |
8 ασπράδια αυγών 560 γρ. άχνη ( + επιπρόσθετη) 2 κ.σ ξύδι λευκό 2 κ.σ κόρν φλάουρ (κοσκινισμένο) χυμό από μισό λεμόνι 1 κ.γ κοφτό αλάτι βανίλια 600 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 400 γρ κρέμα τυριού fhiladelfia βιολογικό πετιμέζι ροδιού σπόρια από φρέσκα ρόδια |
Εκτέλεση |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 0 C Στον κάδο του μίξερ και σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε τα ασπράδια,την βανίλια ,το αλάτι και τον χυμό λεμονιού να αφρατέψουν. Αργότερα αυξάνουμε την ένταση της ταχύτητας του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά και σε δόσεις την ζάχαρη άχνη (στο στάδιο αυτό ίσως να χρειαστεί να συμπληρώσουμε και άλλη ποσότητα ζάχαρης άχνης). Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει τελείως το μείγμα με τα ασπράδια έτσι ώστε να σχηματιστούν ΄κορυφές’ στην άκρη του μείγματος. Ελαττώνουμε τελείως την ταχύτητα του μίξερ και μέσα σε ένα ποτήρι διαλύουμε το κόρν-φλάουρ με το ξύδι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά. (αυτό γίνεται για να γίνει πιο αφράτη η μαρέγκα μας στο κέντρο και πιο τραγανή από έξω κατά την διάρκεια του ψησίματος). Σε ένα επίπεδο ταψάκι που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα από κάτω και έχουμε βουτυρώσει καλά την επιφάνεια του ταψιού για να μην μας σηκωθεί η μαρέγκα μας από τον αέρα κατά την διάρκεια του ψησίματος, στρώνουμε την μαρέγκα μας σε φορά κύκλου ,σχηματίζοντας ένα στεφανάκι ,προσέχοντας να μην απλώσει πολύ ,κάνοντας στρώσεις σε ‘βουναλάκια’ ,να πάρει ύψος. Βάζουμε την μαρέγκα μας στον φούρνο να ψηθεί για 2 ώρες. Όταν τελειώσει ο χρόνος, κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά η μαρέγκα. ( χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο) Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί Fhiladelfia μέχρι να αφρατέψουν. Στρώνουμε πάνω στην μαρέγκα την κρέμα τυριού, το πετιμέζι ροδιού , τα φρέσκα σπόρια ροδιού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. |