Εμπανάδας με ντομάτα και τόνο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 29/07/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά ) ( Μερίδες: 20+ ) |
20-24 ατομικά φύλλα κουρού ( 1-2 συσκευασίες ) 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 3 κουτ. γλ. ντοματοπελτές 250 γραμ. ντομάτα κονκασέ 200-250 γραμ. τόνος από κονσέρβα καλά στραγγισμένος 1-2 κουτ. σουπ. κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη 3 κουτ. σουπ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αυγό χτυπημένο και αραιωμένο σε λίγο νερό ( για το τέλος ) |
Εκτέλεση ( για την γέμιση ) |
1) Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο. 2) Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. 3) Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε όλα τα λαχανικά σας και τα μυρωδικά σας. 4) Συνεχίζετε ρίχνοντας το κρεμμύδι και το σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να μαραθεί. 5) Μόλις μαραθεί και ροδίσει το κρεμμύδι σας προσθέτετε την ντομάτα. 6) Μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα σας. 7) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά και δέσει το μείγμα σας προσθέτετε τον τόνο, την πιπεριά, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. 8) Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά. |
Εκτέλεση ( για το τελείωμα των εμπανάδων σας ) |
1) Σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγετε τα ατομικά φύλλα σας. 2) Μοιράζετε στο κέντρο του κάθε φύλλου μία κουταλιά γέμιση. 3) Διπλώνετε τα φύλλα σας σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. 4) Πιέζετε τις άκρες των δίσκων ώστε να κολλήσουν και να σκεπάσουν την γέμιση. 5) Λαδώνετε καλά μία λαμαρίνα ή ταψί. 6) Τοποθετείτε τις εμπανάδες σας στην λαμαρίνα ή ταψί. 7) Σε ένα μπολάκι σπάτε 1 αυγό και το αραιώνετε με λίγο νερό. 8) Αλείφετε τις εμπανάδες σας με το αραιωμένο αυγό. 9) Βάζετε την λαμαρίνα ή ταψί με τις εμπανάδες σας στον φούρνο στους 160 βαθμούς. 10) Ψήνετε τις εμπανάδες σας για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 11) Μόλις περάσουν τα 15-20 λεπτά και ροδίσουν οι εμπανάδες σας τις βγάζετε από τον φούρνο. 12) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τις εμπανάδες σας με μία πράσινη σαλάτα. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε τις εμπανάδες σας με ένα dip μουστάρδας ή κέτσαπ ή αγγουριού ή καλαμποκιού. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να μαγειρέψετε τις εμπανάδες σας αντί για τον φούρνο σε ένα τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο. |
Καλή απόλαυση