Υλικά ( μερίδες 10 )
( χρόνος εκτέλεσης: 10+ λεπτά )
500 γραμ. πένες ολικής άλεσης
5 μπουτάκια κοτόπουλο
Φρέσκα μανιτάρια
4 ψημένες πιπεριές φλωρίνης
3 φρέσκα η ξερά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο λάϊτ γάλα
Τυριά λάϊτ
12 κουπ. σούπας ηλιέλαιο
1-2 αυγά
Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά ( για πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Ξεκοκαλίζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου.

2) Τα πλένετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα στεγνώνετε όσο
καλύτερα μπορείτε.

3) Σε βάθη τηγάνι, σωτάρετε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια και όταν
χρυσίσουν ρίχνετε το κοτόπουλο.

4) Ανακατεύετε και προσθέτετε τα μανιτάρια.

5) Ρίχνετε ζεστό νερό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για μισή περίπου
ώρα.

6) Προσθέτετε τις ψημένες πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι. ( η γέμιση
πρέπει στο τέλος να μείνει με ελάχιστα υγρά ).

7) Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα βάζετε ηλιέλαιο να
ζεσταθεί καλά.

8) Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ώστε να ενσωματοθούν τα
δύο υλικά.

9) Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε το αλεύρι μέχρι να πήξει η κρέμα.

10) Ανακατεύετε συνεχώς.

11) Προσθέτετε 1-2 αυγά, τα τυριά λάϊτ, το αλάτι, πιπέρι και το
μοσχοκάρυδο.

12) Ανακατεύετε.

13) Αφού παρασκευάσετε την μπεσαμέλ, βράζετε τις πένες.

14) Σουρώνετε τις πένες καλά.

15) Απλώνετε τις πένες στο ταψί νούμερο 30.

16) Πασπαλίζετε με τυριά.

17) Προσθέτετε τη γέμιση με το κοτόπουλο.

18) Ανακατεύετε καλά.

19) Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.

20) Ρίχνετε από επάνω τη μπεσαμέλ.

21) Πασπαλίζετε με φρυγανιά.

22) Ψήνετε στους 200 βαθμούς για μια ώρα.

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Μύδια αχνιστά με λεμονάτη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά και δυόσμο!!!

Άγγελος Αρχοντακης