Γιαπωνέζικο σουφλέ cheesecake με 3 υλικά

Written by on 24/01/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά )
( Βαθμός ψησίματος: 160 βαθμοί σε μπεν μαρί )
( Χρόνος ψησίματος: ( 40-45 +20-30 +15 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
3 αυγά
120 γραμ. λευκή σοκολάτα
120 γραμ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.

2) Σε μπεν μαρί λιώνετε την λευκή σοκολάτα.

3) Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

4) Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε την λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους
των αυγών και την κρέμα τυρί.

5) Ενώνετε με το μείγμα των κρόκων τη μαρέγκα σε τρείς δόσεις.

6) Ανακατέψτε απαλά.

7) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα.

8) Βράζετε το νερό που θα χρειαστείτε για το μπεν μαρί.

9) Βάζετε τη φόρμα σας σε ένα ταψί και μέσα στο ταψί τοποθετείτε νερό.

10) Αδειάζετε το μείγμα του cheesecake στην φόρμα.

11) Ψήνετε στους 155-160 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
το πάνω μέρος του cheesecake.

12) Στην συνέχεια κατεβάζετε την θερμοκρασία στους 140 βαθμούς και
συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά.

13) Μόλις περάσουν τα 20-30 λεπτά κατεβάζετε την θερμοκρασία και
σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο.

14) Βάζετε το ταψί σας στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά.

15) Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά βγάζετε το cheesecake σας από το
φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

16) Όταν κρυώσει βγάζετε από την φόρμα σας το cheesecake και
πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

17) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59