Υλικά για την κρέμα:
2 λίτρα φρέσκο γάλα της φάρμας ΚΟΥΚΑΚΗ
300 γρ ζάχαρη
100 γρ .σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ γ.ο.χ
2 αυγά
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
2-3 βανίλιες
1 ξύσμα από λεμόνι
αλάτι
Υλικά για το χωριάτικο φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
νερό χλιαρό όσο χρειαστεί
νισεστέ
Προετοιμασία φύλλου:
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι κι ανοίγουμε ένα λακκάκι στο κέντρο.

Βάζουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε τα υλικά.

Προσθέτουμε το χλιαρό προς το ζεστό νερό, και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας.

Κόβουμε το ζυμάρι μας σε 6 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.

Σε μια ξύλινη επιφάνεια, αν διαθέτουμε,διαφορετικά στον πάγκο της κουζίνας μας και με την βοήθεια μιας ξύλινης βέργας, ανοίγουμε λεπτά φύλλα, προσεκτικά, ρίχνοντας συνεχώς λίγο νισεστέ για να μην μας κολλήσουν.

Βουτυρώνουμε με φρέσκο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο ένα στρόγγυλο ταψάκι μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα μας λαδώνοντας ελαφρά κάθε φορά τις στρώσεις με τα φύλλα.

Στο τέλος ρίχνουμε την κρύα κρέμα μας ,ως εξής:
Προετοιμασία κρέμας:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα μας .

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά , την ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες ,το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού.

Με την βοήθεια μιας κουτάλας παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.

Κατόπιν ρίχνουμε όλο το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα με το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σφίξει η κρέμα μας ανακατεύοντας διαρκώς και σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κουζίνας την κρέμα μας να μην πιάσει κρούστα στην επιφάνεια και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Απλώνουμε την κρέμα μας στο ταψί και διπλώνουμε τις εξωτερικές επιφάνειες από τα φύλλα προς τα μέσα.

Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και ψήνουμε την γαλατόπιτά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!!
( μπορείτε να μου στέλνετε τα σχόλια και τις απορίες σας στην προσωπική σελίδα μου στο Fb)

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

Διαβάστε ακόμη:  Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο
Γεννήθηκα στης 25/06/1980 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα, μέχρι τώρα. Σπούδασα Νοσηλευτική σε Τεχνική Σχολή κι έπειτα αποφοίτησα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο , με σπουδές στης Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επί μια 10 ετία διατηρούσα εργαστήριο αρτοζαχαροπλαστικής παραδοσιακών προϊόντων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων ,παιδικών κειμένων και παραμυθιών ,με το θέατρο, καθώς αγαπώ πολύ την μαγειρική και το ψάρεμα με φίλους.