Βισυσουάζ η διάσημη σούπα πράσου και πατάτας

Written by on 27/01/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45-50 λεπτά + χρόνος να κρυώσει )
( Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( Μερίδες: 6-8 )
( 70 θερμίδες ανά μερίδα )
4 μεγάλα πράσα, μόνο το άσπρα κομμάτια κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 μεσαίες πατάτες ( περίπου 750 γραμ. ) σε κομμάτια
50 ml ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών ( ή 1 ζελέ ζωμού σε 1 λίτρο βραστό νερό )
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ( για ντεκόρ στο σερβίρισμα )
300 γραμ. κρουτόν ολικής ( προαιρετικά )
Εκτέλεση ( για την προετοιμασία υλικών )
1) Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

2) Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες.

3) Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες σαν να είναι για τον φούρνο.
( Σε κομμάτια των 3-4 εκ. ).
( Επίσης ψιλοκόβετε λίγα φυλλαράκια από το σχοινόπρασο ).

4) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να
κάψουν σε μεσαία ένταση φωτιάς, προσθέτετε το κρεμμύδι και το
αφήνετε να σοταριστεί για 2-3 λεπτά.

5) Στην συνέχεια προσθέτετε τα πράσα και το αφήνετε να σοταριστεί
για άλλα 4-5 λεπτά.

6) Τέλος ρίχνετε τις πατάτες.

7) Ανακατεύετε καλά ανά διαστήματα.
Εκτέλεση ( για βράσιμο και τελείωμα της σούπας )
1) Στην ίδια κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά προσθέτετε τον
ζωμό, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.

2) Κλείνετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία
βράση.

3) Βγάζετε το καπάκι από την κατσαρόλα και αφήνετε την σούπα σας να
σιγοβράσει για 25-30 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά σας.

4) Όταν μαλακώσουν και βράσουν τα λαχανικά κατεβάζετε την
κατσαρόλα από την φωτιά.

5) Στραγγίζετε τα λαχανικά κρατώντας τον ζωμό τους και τα αφήνετε
λίγο να κρυώσουν.

( Για το τελείωμα της σούπας ):

1) Όταν κρυώσουν τα λαχανικά σας με ένα μίξερ χειρός τα πολτοποιείτε
πολύ καλά ώστε να βγάλετε μια υφή βελούδινη.

2) Στην συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και λίγο ζωμό από τα
λαχανικά σας.

3) Πολτοποιείτε μία τελευταία φορά ακόμη για να ανακατευτεί καλά το
μείγμα σας ( η σούπα σας ).

4) Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο σχοινόπρασο ή με λίγα κρουτόν σε
κάθε πιάτο.
( Αν την σερβίρετε ζεστή περιμένετε λίγα λεπτά να πέσει η
θερμοκρασία ).
( Αν την σερβίρετε κρύα το καλοκαίρι, την αφήνετε να κρυώσει μόνη
της και στην συνέχεια την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ).

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist