Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: περίπου 1 ώρα )
( Βαθμός ψησίματος: 180 βαθμοί )
( Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά )
3 αυγά ολόκληρα
2 κρόκους από αυγά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα από λεμόνι
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι βανίλια
2 κουτ. μαγιά διαλυμένη σε 1/4 κούπας νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
2/3 κούπας βούτυρο για άλειμμα
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
Φιστίκια Αιγίνης ( για το πασπάλισμα )
Ζάχαρη άχνη ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά και τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.

2) Προσθέτετε τη μαγιά διαλυμένη στο νερό και στη συνέχεια το αλάτι, τη
βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο και
συνεχίζετε το χτύπημα ώστε να πετύχετε τη ζύμη σφιχτή που δε θα
κολλάει στα χέρια σας. ( Πρέπει να χτυπήσετε τη ζύμη στο μίξερ ).

3) Ανοίγετε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα τη βουτυρώνετε με το
λιωμένο βούτυρο, τη διπλώνετε και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

4) Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και στη συνέχεια
ανοίγετε τη ζύμη σε μακρύ παραλληλόγραμμο.

5) Πασπαλίζετε με ψηφίδες σοκολάτας και τη διπλώνετε σιγά-σιγά σε
μακρύ ρολό και στη συνέχεια την τυλίγετε σε σπιράλ.

6) Βάζετε την πίτα σας σε στρογγυλό ταψάκι ( 25 εκ )

7) Πατάτε τη ζύμη να απλώσει, γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει.

8) Αλείφετε από πάνω με ένα κρόκο αυγού.

9) Αραιώνετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.

10) Ψήνετε στους 180 βαθμούς για ( 30-35 λεπτά )

11) Βγάζετε από το φούρνο.

12) Αφήνετε να κρυώσει.

13) Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Σπιτικές δίπλες

Αγγελος Αρχοντακης