”…υπέροχη Βασιλόπιτα με μαλακή υφή αρωματισμένη με φρέσκο βούτυρο , υπέροχα μπαχαρικά Ανατολής και μια γέμιση από πουρέ κάστανο και επικάλυψη λευκής κουβερτούρας που θα σας συναρπάσει από την πρώτη στιγμή!..”

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
350 γρ. ζάχαρη
360 βούτυρο φρέσκο
250 ml γάλα φρέσκο
90 γρ φρέσκια μαγιά
5 αυγά
2 κ.σ. πουρέ από κάστανο (έτοιμο,θα το βρείτε από καταστήματα delicatessen
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
2-3 σπυριά μαστίχα Χίου αλεσμένη(την διαλύουμε με 2 κ.σ ζάχαρη)
10 γρ μαχλέπι
2-3 βανίλιες
1 αυγό διαλυμένο με λίγο νερό( προαιρετικά)
2 κουβερτούρες λευκές Nestle Dessert
1 κουβερτούρα Nestle Dessert
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη φρέσκια μαγιά να διαλυθεί με 1 κ.σ ζάχαρης και το χλιαρό γάλα συν 2 χουφτίτσες από το αλεύρι. Περιμένουμε να σταθούν για αρκετή ώρα (περίπου 1 ώρα) σε ζεστό μέρος μέχρι να βγάλει η μαγιά μας φουσκάλες(στο σημείο αυτό μπορούμε να σκεπάσουμε το μείγμα μας με μία πετσέτα ή κάτι που να κρατάει ζεστό το μείγμα μας ,για να δουλέψει η μαγιά).

Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε την βανίλια, το μαχλέπι, την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Διαλύουμε τα αυγά με την ζάχαρη χτυπώντας με ένα αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε την μαγιά μας που έχει χυλώσει στο κοσκινισμένο αλεύρι , κάνοντας μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο.

Συνεχίζουμε ,προσθέτοντας τα αυγά με την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο σε δόσεις και ανακατεύουμε να πάρει όλο το αλεύρι.

Ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω το ζυμάρι μας με γυμνά χέρια μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο και ζυμώνουμε.

Αφήνουμε την λεκάνη να σταθεί σε ζεστό μέρος και την σκεπάζουμε με μια κουβέρτα , μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι μας.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μικρό ταψί και πλάθουμε το ζυμαράκι μας.

Απλώνουμε το ζυμαράκι μας και βάζουμε τις κουταλιές από κάστανο και κλείνουμε να σχηματιστεί μια μπάλα.

Με τα χέρια μας πατάμε λίγο το ζυμάρι να απλωθεί μέσα στο ταψί και βάζουμε από κάτω ένα κέρμα.

Περιμένουμε να φουσκώσει η βασιλόπιτα και αλείφουμε την επιφάνειά της με το αραιωμένο αυγό.

Σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα , ψήνουμε την βασιλόπιτα για 40′ με 45 ‘ λεπτά στους 170ο

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το γλάσσο μας.

Σε ένα μπέν μαρί λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και περιχύουμε από πάνω.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την μαύρη σοκολάτα και δίνουμε σχήματα στην βασιλόπιτα για να την στολίσουμε.
Καλή σας επιτυχία και Kαλή Xρονιά σε όλους !!
(αν θέλετε μπορείτε να μου στέλνετε τα σχόλια και τις απορίες σας στην προσωπική μου σελίδα στο Fb)

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

Διαβάστε ακόμη:  Εύκολος σπιτικός γύρος κοτόπουλου με μία τέλεια μαρινάδα!!!
Γεννήθηκα στης 25/06/1980 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα, μέχρι τώρα. Σπούδασα Νοσηλευτική σε Τεχνική Σχολή κι έπειτα αποφοίτησα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο , με σπουδές στης Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επί μια 10 ετία διατηρούσα εργαστήριο αρτοζαχαροπλαστικής παραδοσιακών προϊόντων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων ,παιδικών κειμένων και παραμυθιών ,με το θέατρο, καθώς αγαπώ πολύ την μαγειρική και το ψάρεμα με φίλους.