Αφράτο αλμυρό κεϊκ με λιαστή ντομάτα ,φέτα και ελιές
Written by Θεοφανώ Νακίδου on 16/12/2020
Υλικά: |
3 αυγά 100 γρ βιτάμ 100 γρ φέτα 80γρ γραβιέρα τριμμένη 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 10 πράσινες ελιές σε ροδέλες 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φακελάκι μπέκιν 100 γρ γάλα ρίγανη αλάτι,πιπέρι |
Εκτέλεση: |
Σε ένα λεκανάκι σπάμε τα αυγά , προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο που το έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες ,την ρίγανη, την φέτα τριμμένη, την γραβιέρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το μπέκιν, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά το μείγμα μας. Προσθέτουμε το γάλα. Σε μια αλευρωμένη φόρμα για κεϊκ και βουτυρωμένη, προσθέτουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C , στον αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα με 15 ‘ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το κεϊκ μας και ξεφορμάρουμε. |