Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά )
( Χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 2 ώρες )
( Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 )
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα κακάο
250 γραμ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλ. μπέικιν
2 αυγά
2 βανίλιες
Φράουλες ( προαιρετικά για γαρνίρισμα )
Καρύδια τριμμένα ( προαιρετικά για πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε μία λεκάνη βάζετε την μισή ζάχαρη και το ηλιέλαιο.

2) Ανακατεύετε πολύ καλά.

3) Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ρίχνετε σε ένα
μπολ με τη μισή κουβερτούρα σπασμένη.

4) Ανακατεύετε καλά να λιώσει η κουβερτούρα.

5) Ρίχνετε σε μία άλλη λεκάνη την άλλη μισή ζάχαρη, τα αυγά και τις
βανίλιες.

6) Ανακατεύετε συνεχώς.

7) Τέλος προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε καλά.

8) Στην συνέχεια κοσκινίζετε το μπέικιν και το αλεύρι και τα προσθέτετε
σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά.

9) Ανακατεύετε καλά συνεχώς.

10) Λαδώνετε ένα ταψάκι ( μεσαίο ) και ρίχνετε το μείγμα σας.

11) Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ανάλογα με τον
φούρνο σας.

12) Όταν τελειώσει το ψήσιμο βγάζετε τη σοκολατόπιτα και την αφήνετε
να κρυώσει.

13) Σε ένα άλλο μπολ λιώνετε την άλλη μισή κουβερτούρα.

14) Απλώνετε την λιωμένη κουβερτούρα πάνω στην σοκολατόπιτα.

15) Αφήνετε να κρυώσει καλά.

16) Γαρνίρετε με φράουλες και πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια.

17) Σερβίρετε.

18) Συνοδεύετε αν θέλετε με παγωτό βανίλια!!!

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Γευστική πανδαισία με μπισκότα, ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!!!!

Αγγελος Αρχοντακης