Αρνάκι με φασολάκια στη κατσαρόλα

Written by on 17/04/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
1 κιλό αρνάκι, κομμένο σε μερίδες
1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή ( κατεψυγμένα )
1 συσκευασία 500 γραμ. χυμός ντομάτας ( τύπου pummaro )
1 κουτ. σουπ. πελτές ντομάτας ( διαλυμένος σε 1 κουπ. τσαγ. νερό )
2 ξερά κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα )
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο ( ίσως και λίγο περισσότερο )
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά το αρνάκι σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το αρνάκι σε μερίδες.

3) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια σας με την βοήθεια ενός μαχαιριού.

4) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα σκόρδα.

5) Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και τον αραιώνετε με μία κουπ. τσαγ. νερό.

6) Σε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο.

7) Αφήνετε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο επάνω στην φωτιά.

8) Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα κομμάτια του αρνιού.

9) Αφήνετε τα κομμάτια του αρνιού μέσα στο ελαιόλαδο μέχρι να σοταριστούν και να πάρουν ένα
ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές.

10) Όταν σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές αποσύρετε το τηγάνι ή την κατσαρόλα από την
φωτιά.

11) Με την βοήθεια μίας λαβίδας αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα.

12) Βάζετε το κρέας σε ένα μπολάκι.

13) Σκεπάζετε το κρέας με ένα καπάκι και το αφήνετε σκεπασμένο.

14) Στο ίδιο σκεύος που σοτάρατε το κρέας ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

15) Αφήνετε τα κρεμμύδια σας να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

16) Όταν ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα κρεμμύδια προσθέτετε ξανά το κρέας.

17) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα σκόρδα.

18) Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το κρέας επάνω στην φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να
απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά από αυτό.

19) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά και απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά από το κρέας κατεβάζετε
την κατσαρόλα από την φωτιά.

20) Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο.

21) Αφήνετε το ελαιόλαδο να κάψει.

22) Όταν κάψει το ελαιόλαδο προσθέτετε τα φασοκολάκια.

23) Με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ελαφρά τα φασολάκια.

24) Μόλις περάσουν τα 2-3 λεπτά προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και τον αραιωμένο πελτέ.

25) Συνεχίζετε προσθέτοντας μέσα στην κατσαρόλα το κρέας.

26) Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 50-55 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να
μελώσει η σάλτσα ( ελέγχετε τακτικά τα υγρά του ίσως μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο
ακόμα ζεστό νερό ).

27) Όταν περάσουν τα 50-55 λεπτά μαλακώσει καλά το κρέας και μελώσει η σάλτσα αποσύρετε την
κατσαρόλα από την φωτιά.

28) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο ή βασιλικό.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το αρνάκι με σουσάμι.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα λίγο ζάχαρη ή μέλι.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το αρνί με κατσίκι.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο κρέας πατάτες.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φασολάκια με αρακά.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρασί.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε καρότα στο αρνάκι.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το αρνάκι με ρύζι.

10) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο αρνάκι τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά για να
κάνετε το φαγητό πικάντικο.

11) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμες ψιλοκομμένες πιπεριές.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Variety Vibes

18:00 19:59











Current show

Variety Vibes

18:00 19:59