Αμερικάνικα κράφιν με γλυκιά γέμιση

Written by on 14/09/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 120 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 18-20 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 200 )
430 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γραμ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουτ. σουπ. ξηρή μαγιά ή ( 1 φακελάκι )
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
200 ml νερό
150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( για τα φύλλα )
Πραλίνα φουντουκιού ( για την γέμιση )
Ζάχαρη άχνη ( για το πασπάλισμα )
Ψηφίδες σοκολάτας ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την μαγιά.

2) Αφήνετε τα υλικά σας για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

3) Σε ένα κόσκινο με λεκανίτσα ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια.

4) Κοσκινίζετε τα υλικά σας.

5) Μόλις κοσκινίσετε τα υλικά σας συνεχίζετε προσθέτοντας την μαγιά.

6) Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας.

7) Ρίχνετε το βούτυρο και ξαναζυμώνετε μέχρι να προκύψει μία εύπλαστη και ελαστική ζύμη.

8) Πλάθετε την ζύμη σας σε μία μεγάλη μπάλα.

9) Βουτυρώνετε απαλά μία λεκάνη.

10) Βάζετε την ζύμη σας στην βουτυρωμένη λεκάνη.

11) Σκεπάζετε την ζύμη σας με μία πετσέτα.

12) Αφήνετε την ζύμη σας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

13) Μόλις περάσει η 1 ώρα και φουσκώσει η ζύμη σας την βγάζετε από την λεκάνη και την ακουμπάτε σε έναν
αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

14) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε την ζύμη σας σε μικρά κομμάτια.

15) Ανοίγετε με την βοήθεια ενός πλάστη το κάθε κομμάτι ( ζυμαράκι ) σε μακρόστενα φύλλα
( όσο πιο λεπτά μπορείτε ).

16) Βουτυρώνετε καλά τα ανοιγμένα φύλλα σας.

17) Τυλίγετε το κάθε φύλλο σε ρολό σκεπάζοντας το με μία μεμβράνη για να μην ξεραθεί όσο τυλίγετε τα
φύλλα.

18) Όταν τελειώσετε με όλα τα φύλλα ξετυλίγετε ένα-ένα φύλλο και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε κατά μήκος
στα 2 κάθε ρολάκι.

19) Βουτυρώνετε ένα ταψί με υποδοχές για μάφινς.

20) Τυλίγετε με το δάχτυλο σας κάθε φορά το μισό από κάθε ρολάκι δημιουργώντας 16 λουλούδια από όλα τα
φύλλα κράφιν.

21) Κόβετε μία μεγάλη μεμβράνη και σκεπάζετε το ταψί με τα κράφιν.

22) Αφήνετε σκεπασμένο το ταψάκι για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα κράφιν.

23) Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

24) Βάζετε το ταψάκι με τα κράφιν στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 18-20 λεπτά ανάλογα με τον
φούρνο σας μέχρι να ροδίσουν.

25) Μόλις περάσουν τα 18-20 λεπτά και ροδίσουν τα κράφιν παίρνετε μία σχάρα και την ακουμπάτε σε έναν
πάγκο εργασίας.

26) Βγάζετε τα κράφιν σας από τον φούρνο και τα τοποθετείτε ένα-ένα στην σχάρα που έχετε ακουμπήσει στον
πάγκο.

27) Αφήνετε να κρυώσουν.

28) Μόλις κρυώσουν βάζετε πραλίνα φουντουκιού σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τελείωμα κώνο με
ζικ-ζακ και γεμίζετε τα κράφιν σας.

29) Τέλος πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και με ψηφίδες σοκολάτας.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για
30 δεύτερα και με ένα χωνάκι να κάνετε λωρίδες σοκολάτας στα κράφιν σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την πραλίνα φουντουκιού με μαρμελάδα έτοιμη της αρεσκείας
σας ( π.χ βερίκοκο φράουλα, πορτοκάλι κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την πραλίνα φουντουκιού με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή σαντιγί.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι της αρεσκείας σας ( π.χ κεράσι, βύσσινο, σοκολάτα, φράουλα κ.α.λ )
ή να συνοδέψετε με γλυκό του κουταλιού ( π.χ κεράσι, κυδώνι, σταφύλι κ.α.λ ).

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist