«Tο λιγότερο που έχει να κερδίσει κάποιος, είναι το να μάθει να χορεύει…»

Written by on 03/05/2023

image_print

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη τον Βασίλη Γιαννόγλου.

Αν χορεύεις Salsa ή Bachata τότε θα το θεωρήσω δεδομένο. Ίσως υπήρξε και για σένα ο δάσκαλος που σου έμαθε τις πρώτες χορευτικές κινήσεις σου. Ως μαθητής του Βασίλη άλλωστε δε θα μάθεις απλώς να εκτελείς τέλεια μια χορευτική φιγούρα. Θα πάρεις πολλά παραπάνω..

Θα σταθώ κυρίως σε αυτή την «ένεση ντοπαμίνης» που σου προσφέρει, με τον ενθουσιασμό και το χαμόγελό του. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών ανθρώπων του συγκεκριμένου χώρου είναι η αλήθεια. Το οποίο γίνεται και δικό σου, όταν περιβάλλεσαι από τέτοιους ανθρώπους και γίνεσαι μέλος μια μεγάλης παρέας.

Ας γνωρίσουμε όμως το Βασίλη Γιαννόγλου λίγο καλύτερα…

Πως μπήκε το μικρόβιο του χορού στη ζωή σου και ποιες είναι οι στιγμές που έχουν χαραχθεί στη μνήμη σου ?

« Ξεκίνησα να χορεύω το 2007 όταν ένας φίλος μου που χόρευε, πρότεινε σε εμένα και στην υπόλοιπη παρέα να δοκιμάσουμε. Έτσι πήγαμε για ένα δοκιμαστικό μάθημα salsa και bachata. Στους άλλους άρεσε, σε εμένα όχι τόσο, αλλά είπα ότι εφόσον άρεσε στους υπόλοιπους, ας συνεχίσω κι εγώ. Όταν ξεκίνησα να καταλαβαίνω τις κινήσεις και να αντιλαμβάνομαι τον ρυθμό, βρήκα και την ευχαρίστηση μέσα στο χορό, και συνέχισα ακόμα και όταν η υπόλοιπη παρέα είχε σταματήσει. Οι περισσότερες “δυνατές” στιγμές ήταν σίγουρα ως δάσκαλος, που ένιωθα πιο έντονα τα πάντα γιατί δεν ήμουν εκεί ως μονάδα, αλλά ήμουν υπεύθυνος για την ομάδα. Σίγουρα από τις πιο έντονες στιγμές ήταν ο πρώτος μας διαγωνισμός το 2016. Όταν αποφασίσαμε να πάμε μια βδομάδα πριν τον αγώνα και προλάβαμε να στήσουμε χορογραφία, να ετοιμάσουμε μπλουζάκια και τελικά βγήκαμε 2οι από τις τρεις ομάδες! »

Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει πιο πολύ στο χορό?

« Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο χορό, είναι όλα τα γύρω γύρω! Η διδασκαλία, η κοινωνικοποίηση, η οργάνωση ομάδων, τα events, οι εκδρομές και γενικά η δραστηριοποίηση σε αυτόν τον χώρο. »

Τι θα συμβούλευες κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το χορό, αλλά θέλει να ξεκινήσει?

« Να το κάνει οπωσδήποτε, είναι πιο εύκολο απ’ό,τι νομίζει! Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι “απ’εξω” νομίζουν ότι έχουν “δύο αριστερά πόδια” και δε θα τα καταφέρουν. Λάθος. Οι δικοί μας χοροί (salsa και bachata) είναι πανεύκολοι για όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας. Από το δικό μου πρίσμα, το λιγότερο που έχει να κερδίσει κάποιος είναι το να μάθει να χορεύει, γιατί το πιο σημαντικό στους χορούς που κάνουμε εμείς είναι το να έρχεσαι σε επαφή και να συναναστρέφεσαι με καινούριους ανθρώπους. Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι, έχω δει μαθητές μου να κάνουν φιλίες, να τους δίνονται επαγγελματικές ευκαιρίες, να κάνουν σχέσεις ζωής κλπ. Ειδικά στις μέρες μας, με την έξαρση των social media που γίνεται όλο και πιο σπάνιο να βρίσκεσαι από κοντά και να γνωρίζεις πραγματικά ανθρώπους, ο χώρος του χορού αποτελεί εξαίρεση και μπορείς πολύ εύκολα να γνωρίσεις ανθρώπους που σας ενώνει τουλάχιστον ένα κοινό ενδιαφέρον, ο χορός. »

Salsa ή Bachata ?

« Να διδάσκω σάλσα. Να χορεύω πάλι σάλσα, αλλά με μικρή διαφορά με την μπατσάτα! Αλλά κακά τα ψέματα, θέλει και τα δύο… Αλήθεια τώρα όποιος έχει ξεκινήσει με το mindset να είναι ταγμένος μόνο στο ένα, σίγουρα σε κάποια φάση το μετανιώνει που δεν ασχολήθηκε και με τα δύο. Στα πάρτυ παίζει και τα δύο, χάνεις τη μισή χαρά αν χορεύεις μόνο το ένα! »

Ποια είναι τα 3 αγαπημένα σου τραγούδια που θα μπορούσες να χορεύεις όλο το βράδυ σε ένα πάρτυ?

«Μου βάζεις δύσκολα! Αυτά αλλάζουν κατά καιρούς! Στην παρούσα φάση θα διάλεγα …

Γενικά μου αρέσουν τα τραγούδια bachata που είναι remix »

Με τι άλλο ασχολείται ο Βασίλης Γιαννόγλου? 

« Με διάφορα, τελείωσα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΑΠΘ. Έκανα διδακτορικό, ξεκίνησα να δουλεύω πριν 10 χρόνια σε μια εταιρία με ερευνητικά προγράμματα ως developer (προγραμματιστής). Τώρα πλέον είμαι project coordinator, έχω τα δικά μου προγράμματα που συντονίζω, δηλαδή κάνω ακριβώς αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Έκανα και δύο μεταδιδακτορικά και νομίζω πλέον τελείωσα με τις σπουδές! Κατά τα άλλα μου αρέσει πολύ να παίζω επιτραπέζια, μπάσκετ. Εννοείται ταξίδια, εκδρομές, ταινίες, θέλω να τα κάνω όλα γενικά αλλά δεν έχω χρόνο! »

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59