Mike Shinoda: Ένα πολυεργαλείο με όρεξη για τέχνη

Written by on 11/02/2021

image_print

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 1977 η ημέρα που έρχεται στον κόσμο ο Michael Kenji Shinoda στο Panorama City της California. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε την επαφή του με τη μουσική καθώς στα 6 του, η μητέρα του τον ενθάρρυνε να κάνει μαθήματα κλασικού πιάνου. Με το πέρασμα των χρόνων, και συγκεκριμένα στα χρόνια του Γυμνασίου και Λυκείου πρόσθεσε και τη κιθάρα και τα ραπ φωνητικά στο ρεπερτόριό του. Στο σχολείο που πήγαινε στο Agoura Hills, είχε ως συμμαθητές του τον Brad Delson και τον Rob Bourdon, με τους οποίους αργότερα ξεκίνησαν και το συγκρότημα, με πρώτο όνομα τότε Xero, ενώ φυσικά προστέθηκαν αργότερα και ο Joe Hahn, και ο Dave Farrell. Αργότερα μετονομάστηκαν σε Hybrid Theory, και τέλος σε Linkin Park με τη προσθήκη του Chester Bennington.

Είναι κοινό μυστικό πλέον, ότι όλα αυτά τα χρόνια με τους Linkin Park, έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες, από όποια πλευρά κι αν το πάρει κανείς. Πωλήσεις δίσκων, βραβεία, και το κυριότερο; Το μέγεθος του κοινού που δημιουργήθηκε και τους ακολουθεί. Διαθέτει απίστευτο ταλέντο, τόσο στο rapping, όσο και στη σύνθεση και γενικά στη παραγωγή της μουσικής. Άλλωστε, είχε δώσει και τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να πάρουν τον δρόμο των επιτυχιών. Βέβαια για να γίνει, έπρεπε όλα τα μέλη να του δείξουν την απόλυτη εμπιστοσύνη. Και το απέδειξαν με τη πρώτη ευκαιρία, όταν ο ίδιος ο Mike Shinoda, δέχτηκε εκβιασμό από στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας για να μείνει εκτός μπάντας.

Το ταλέντο του στο rapping ήθελε να το επεκτείνει κι άλλο, οπότε κάποια στιγμή, συγκεκριμένα το 2004, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα προσωρινό hip hop project ονόματι Fort Minor. Ένα project το οποίο περιλαμβάνει συνεργασίες και με άλλους καλλιτέχνες αυτού του χώρου. Με Fort Minor κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ το 2005 (The Rising Tied), κι ένα ξεχωριστό single το 2015 (Welcome).

Η αυτοκτονία του bandmate/αδελφικού φίλου του Chester Bennington τον Ιούλιο του 2017, πέρα το ότι πλήγωσε αρκετά το κοινό, πλήγωσε ακόμη περισσότερο και τον ίδιο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Το μέλλον των Linkin Park είναι ιδιαίτερα θολό, αλλά και ο Mike θέλει να συνεχίσει να γράφει μουσική πάνω στην οποία θα εκφράσει και τον πόνο του, και οποιαδήποτε άλλα συναισθήματα/προσωπικά βιώματα, αποφάσισε να ακολουθήσει τη σόλο καριέρα. Και το έπραξε ιδιαίτερα άμεσα, κυκλοφορώντας το πρώτο σόλο άλμπουμ του το 2018 (Post Traumatic). Το συγκεκριμένο, όπως δήλωσε και ο ίδιος, είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στον Chester.

Η καραντίνα του COVID-19 που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, πέρα το ότι έχει αλλάξει τα σχέδια όλων, άλλαξε και τα δικά του σχέδια, οπότε άρχισε να ασχολείται με το Twitch, και να γράφει μουσική online προς τους fans του. Φυσικά έγραφε μουσική με τις κατευθύνσεις που του έδιναν οι fans, και κατέληξε να κυκλοφορήσει ένα mini sequel κυρίως συνθετικών άλμπουμ με τίτλο Dropped Flames (vol.1, vol.2, & vol.3). Βέβαια, έγραψε κι ένα κανονικό τραγούδι (Open Door), όπου ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με 7 fans που επέλεξε.

Για το 2021, ο Mike Shinoda αποφάσισε να δώσει ευκαιρία στους οπαδούς του και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν ιδιαίτερα, γράφοντας γι’ αυτούς τη μουσική live μέσω Twitch (είτε είναι τραγουδιστές, είτε είναι rappers, είτε είναι ακόμη και συνθέτες).

Πέρα βέβαια από το ταλέντο που διαθέτει στη σύνθεση/παραγωγή της μουσικής, και στο rapping, ο Mike Shinoda διαθέτει ταλέντο και στη ζωγραφική. Μάλιστα έχει δημιουργήσει πολλά δικά του έργα κατά καιρούς, ενώ επίσης σχεδίασε και το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ των Linkin Park (Hybrid Theory).

Ο Mike Shinoda είναι άνθρωπος που διαθέτει τεράστια όρεξη για τέχνη, και σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά ακόμη. Γιατί πάνω απ’ όλα αγαπάει αυτό που κάνει, και τον αγαπάει ο κόσμος γι’ αυτό.

Χρόνια Πολλά Mike Shinoda!!!

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59