“Love is a losing game “, η ιστορία της Amy Winehouse.

Written by on 22/10/2020

image_print

Η Amy Winehouse, η θεά της τζαζ μουσικής, είχε μια αξέχαστη και χαρακτηριστική φωνή που όλοι θα θυμόμαστε. Η φωνή της και τα τραγούδια της θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές.

Αυτό που πάντα ήθελε και έψαχνε ήταν η αγάπη και η αναζήτηση μιας αληθινής σχέσης. Δυστυχώς όμως δεν στάθηκε πολύ τυχερή, καθώς ο άνθρωπος της αποδείχτηκε πως ήταν τοξικός για εκείνη . Μπορεί να είχε πέσει σε λάθος άντρα, αλλά η ευπάθεια της ήταν εκείνη που την έπληξε. Όλοι έχουμε δει φωτογραφίες της Amy που φαίνεται να σκοντάφτει ,να κρατάει ένα ποτήρι βότκα στο χέρι ,να έχει ίχνη κοκαΐνης στη μύτη της και ένα σωλήνα ρωγμών στο πάτωμα. Αυτό που δεν φαινόταν ποτέ ήταν ότι η νεαρή γυναίκα ήταν απελπισμένη για άνευ όρων αγάπη, λαχτάρα να αισθανθεί ασφαλής και αποδεκτή. Ο μεγαλύτερος εθισμός της δεν ήταν ναρκωτικά ή αλκοόλ. Η Amy πέθανε λόγω αγάπης. Κάποτε είπε: «Η αγάπη είναι ένα χαμένο παιχνίδι» και η αγάπη ήταν εκείνο που πήρε τη ζωή της μακριά.
Η Amy γνώρισε τον Blake Fielder-Civil σε μια παμπ του Λονδίνου το 2004. Ήταν στα πρώτα στάδια της καριέρας της και εργαζόταν ως βοηθός παραγωγής βίντεο. Η έλξη τους ήταν άμεση και παραδόθηκε ολοκληρωτικά στη σχέση που ακολούθησε.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Blake έφυγε, και η Amy στράφηκε σε μια διατροφική διαταραχή. Ωστόσο, συνέχισε με την καριέρα της και ηχογράφησε τη μεγαλύτερη επιτυχία της το «Back To Black» που ήταν βασισμένο στην απώλεια του αγαπημένου της.
Η φήμη της μεγάλωσε και η καριέρα της φάνηκε να φτάνει στο αποκορύφωμα. Ο κόσμος ήξερε το όνομά της, αλλά το μόνο που είχε σημασία για εκείνη ήταν ότι αυτός που είχε αφήσει μια ουλή στην καρδιά της είχε επιστρέψει. Το 2007, το ζευγάρι επέστρεψε μαζί, παντρεύτηκε. Ο γάμος όμως μετατράπηκε σε ένα αδιέξοδο από το οποίο η Amy δεν μπόρεσε ποτέ να βγει , αφού ο αγαπημένος της την ώθησε στην χρήση ναρκωτικών.


Αυτό που είχαν ήταν μια συν-εξαρτημένη, ανισόρροπη και παράλληλα τοξική σχέση. Μαζί δεν έκαναν και χώρια δεν μπορούσαν… Σε έναν έντονο καυγά τους έφτασαν στο σημείο να πετάξουν γυάλινα μπουκάλια ο ένας στον άλλο . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του γυαλιού να κόψει το δέρμα του Blake. Ήταν το θέαμα του αίματος που τελείωσε τον καυγά . Σύμφωνα με τον τότε σύζυγό της, η Amy έκοψε στη συνέχεια και εκείνη το δέρμα της με ένα θραύσμα ως απόδειξη της αγάπης της.
Η αυτοκαταστροφή έγινε συνήθεια για τη τραγουδίστρια. Ακύρωνε τα σόου της για να κάνει ναρκωτικά και να πίνει αλκοολούχα ποτά και προτιμούσε να επισκέπτεται τον άντρα της ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν στη φυλακή . Το πιο λογικό για την Amy ήταν να μείνει μακριά από όλα αυτά και έτσι προσπάθησε με όλη της την δύναμη και αυτοεκτίμηση να μείνει καθαρή από ουσίες. Αλλά κάτι σαν ένα πεδίο δύναμης την εμπόδιζε να χωρίσει από τον Blake. Έσπαγαν οι καρδίες τους ξανά και ξανά και προσπαθούσαν να βελτιωθούν μαζί. Αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.


Τελικά τον άφησε το 2009, αλλά δεν ήταν ποτέ καλά. Ξεκίνησε μια σχέση με τον Reg Travis, αλλά ο εθισμός της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, καθώς και η διατροφική διαταραχή της, είχαν ήδη ριζώσει καλά μέσα της. Βρέθηκε νεκρή στις 23 Ιουλίου 2011 στο σπίτι της στο Λονδίνο. Αιτία του θανάτου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης.


Η Amy θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει όλη τη φήμη, όλη την αναγνώριση που είχε κερδίσει για να γίνει αγαπητή για το ποια ήταν. Για να πάρει όση αγάπη της άξιζε. Αντ ‘αυτού, κατέληξε να καταναλώνεται από λάθος είδος αγάπης.
image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00