In The End: 20 χρόνια ύμνος των Linkin Park

Written by on 09/10/2021

image_print

Στις 9 Οκτωβρίου του 2001 κυκλοφόρησε το In The End, το οποίο ήταν το 4ο και τελευταίο επίσημο single του πρώτου τους άλμπουμ Hybrid Theory, και το 8ο της tracklist. Το εν λόγω τραγούδι έμελλε να αποτελέσει ως μια από τις μεγαλύτερές τους επιτυχίες, καθώς αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό παγκοσμίως, και μεταδίδεται μέχρι και σήμερα στο ραδιόφωνο. Μάλιστα σε πολλές συναυλίες των Linkin Park στο παρελθόν, τα μέλη άφηναν το κοινό να ερμηνεύσει τη γέφυρα του αείμνηστου Chester Bennington.

Το “I’ve put my trust in you..” από το κοινό

Η ιστορία του τραγουδιού ξεκινά κάπου στα τέλη του Μαΐου του 1999, όταν ηχογραφήθηκε το demo του που αρχικά λεγόταν Untitled (It Doesn’t Matter), και συμπεριλήφθηκε σ’ ένα cd demo μαζί με άλλα 2 τους τραγούδια, το Part Of Me, και το Flower. Οι σημειώσεις του Mike στο CD ανέφεραν ότι το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από την περίοδο πριν την υπογραφή της μπάντας στην δισκογραφική εταιρεία Zomba, όταν έλαβαν υποσχέσεις για πολλά πράγματα από σκιερούς ανθρώπους που κυνηγούσαν νεαρά συγκροτήματα. Έχει να κάνει με το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούν μουσική για ανθρώπους που αγαπάνε, εμπνέονται, και για εκείνους που βρίσκουν εξίσου έμπνευση από τη μουσική του συγκροτήματος, γιατί αυτό είναι το μόνο που πραγματικά μετράει.

Σε μια συνέντευξη στο Linkin Park Web, ο Mike Shinoda εξήγησε το πως κατέληξε στην τελική σύνθεση του τραγουδιού, λέγοντας ότι: “Προσπαθούμε να μην ακολουθούμε πολύ ένα πρότυπο. Αλλά μπορώ να σας πω για ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Στο “In The End” (αφού το συζητούσαμε ήδη) κατέληξα στο πιάνο, στη μουσική και τους στίχους του ρεφραίν. Στη συνέχεια, ο Brad βρήκε την κιθάρα στον στίχο και δουλέψαμε στη γραμμή μπάσων και τη σύνθεση. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλοι στην μπάντα άρχισαν να προσθέτουν τις πινελιές τους και να επικρίνουν τα μέρη μεταξύ τους. Και ακριβώς πριν πάμε στο στούντιο για να το ηχογραφήσουμε, απορρίψαμε τον ρυθμό που είχα γράψει αρχικά για τον στίχο και βάλαμε τον Rob να κάνει ένα νέο, που είναι αυτό που ηχογραφήσαμε τελικά.”

Ο Chester Bennington αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο VMusic τον Αύγουστο του 2012 ότι δεν του άρεσε το τραγούδι στην αρχή: “Δεν συμμετέχω πραγματικά στην επιλογή singles. Το έμαθα αφού έκανα γενικά με Hybrid Theory. Δεν ήμουν ποτέ φαν του In The End και δεν ήθελα καν να είναι στον δίσκο, ειλικρινά. Πόσο λάθος θα μπορούσα να ήμουν τότε; Βασικά αποφάσισα σε εκείνο το σημείο ότι δεν ξέρω για τι στο καλό μιλάω, οπότε το αφήνω αυτό σε άλλους ανθρώπους που είναι πραγματικά ταλαντούχοι στο να επιλέγουν με κάποιο τρόπο τραγούδια που θα αρέσουν περισσότερο στους ανθρώπους. Μου έδωσε επίσης ένα καλό μάθημα, ως καλλιτέχνη, ότι δεν χρειάζεται απλώς να κάνω μουσική, για το συγκρότημά μου, και το τι θέλω να ακούω. Τις περισσότερες φορές κάτι που μου αρέσει, σε λίγους άλλους αρέσει, και κάτι που αρέσει σε αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτι που μου αρέσει ή δεν μου αρέσει καθόλου. Και αυτό είναι υπέροχο, δίνει μια νέα εκτίμηση για τα τραγούδια. Αλλά, ξέρετε, τώρα μου αρέσει το In The End και νομίζω ότι είναι τόσο υπέροχο τραγούδι. Βλέπω πραγματικά πόσο καλό τραγούδι είναι είναι, ήταν δύσκολο για μένα να το δω εκείνη τη στιγμή.”

Το βίντεο κλιπ το σκηνοθέτησαν οι Nathan Cox & Joe Hahn, όπου μέρους του είχε γυριστεί στην έρημο της Καλιφόρνια. Το μεγαλύτερο μέρος γυρίστηκε σε στούντιο του Λος Άντζελες, όπου χρησιμοποιήθηκαν διάφορα εφέ και κινούμενα σχέδια τεχνολογίας CGI. Στο βίντεο κλιπ εμφανίζει το συγκρότημα να παίζει πάνω σε ένα γιγάντιο αιγυπτιακό άγαλμα, το οποίο έχει έναν φτερωτό στρατιώτη από πάνω, που μοιάζει με τον φτερωτό στρατιώτη στο εξώφυλλο του άλμπουμ Hybrid Theory. Το βίντεο κλιπ απέσπασε βραβείο στη κατηγορία Best Rock Video, και υποψηφιότητα στη κατηγορία Video Of The Year στα MTV VMA του 2002. Τον Ιούλιο του 2020 ξεπέρασε τις 1 δισεκατομμύριο προβολές στο Youtube. Τέλος τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς, το In The End ξεπέρασε τις 1 δισεκατομμύριο αναπαραγωγές στο Spotify. (θυμηθείτε εδώ)

20 χρόνια In The End!!!

1η πηγή

2η πηγή

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Larry’ s House

10:00 12:00

 Current show

Larry’ s House

10:00 12:00