Hymns Of Freedom: Το ντεμπούτο άλμπουμ της Bad Sasha

Written by on 13/02/2022

image_print

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Bad Sasha κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου το πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο Hymns Of Freedom, και είναι πλέον έτοιμη να παρουσιάσει την ολοκαίνουργιά της μουσική με κάποιες από τις επερχόμενες live εμφανίσεις της σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, με πρώτη στάση στο Club Fest, που βρίσκεται στο Ζέμουν της Σερβίας. Ας δούμε όμως κάποια πράγματα για τη τραγουδίστρια, αλλά και για το άλμπουμ.

Η Bad Sasha (Sasha Polovynska) είναι Ουκρανή τραγουδίστρια, η οποία είναι γεννημένη και μόνιμη κάτοικος στο Κίεβο. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ενεργά τη δημιουργική της δουλειά, ως τραγουδίστρια, παραγωγός, συγγραφέας μουσικής και στίχων. Η προηγούμενη παρουσία της περιλαμβάνει εμφανίσεις με το σύνολο acapella United People (2009-2019), που ήταν μέρος της διοργάνωσης της Eurovision Song Contest στο Κίεβο (2017), ενώ ήταν και σε φεστιβάλ όπως το Leopolis Jazz Festival “Gimme 5” με τον Bobby McFerrin, στο Vocal Total (Graz, Αυστρία), στο Κινέζικο φεστιβάλ διεθνούς χορωδίας (Πεκίνο), κ.ά. Συμμετείχε επίσης και στη διοργάνωση της καλοκαιρινής μουσικής κατασκήνωσης, της βουλγαρικής παιδικής τζαζ. Αυτή τη στιγμή είναι ηθοποιός στο Wild Theatre (Κίεβο).

Το ντεμπούτο single της So Be It κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου 2020, ως προμήνυμα του επερχόμενου άλμπουμ Hymns of freedom. Βρέθηκε στο iTunes Top Daily και στο Top-10 των ξένων κυκλοφοριών στο Εθνικό Σερβικό Ραδιόφωνο. Έγινε ως συλλογική δουλειά, με την καθιερωμένη πλέον δημιουργική ομάδα. Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από την Aleksandra Ninković (aka. Apsolutiram) που είναι τραγουδοποιός και στιχουργός από το Βελιγράδι, αλλά και από τον Ελληνο-Αργεντίνο από το Μπάμπεργκ Παύλο Κάρμη (aka. Paul Blackstone), που είναι ηχολήπτης, και υπεύθυνος μίξης και mastering.

Η Bad Sasha ενσωμάτωσε την παλιομοδίτικη διάθεση με τη νεανική ενέργεια. Εμπνευσμένη από την R’n’B από τα τέλη της δεκαετίας του ’50, την επαναστατική ενέργεια του Punk που αναδύεται σε μεταγενέστερες δεκαετίες, και τα πρότυπα της soul και της grunge, συγχωνεύει είδη και φωνητικές τεχνικές καθώς δημιουργεί το δικό της στυλ. Επιπλέον, αν και ουσιαστικά οι παιχνιδιάρικοι στίχοι είναι πλήρως συμπληρωματικοί ως προς την ουσία τους, συνηγορούν υπέρ της πνευματικής ελευθερίας, της προσωπικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης, και μιας παιδικής αίσθησης θαύματος που μας κρατά συνδεδεμένους με όλη τη ζωή.

Το Hymns Of Freedom είναι το ντεμπούτο άλμπουμ της Bad Sasha, το οποίο είναι εννοιολογικά φανταζόμενο ως μια συλλογή τραγουδιών, που το καθένα παρέχει διαφορετικές οπτικές γωνίες και προοπτικές από τις οποίες γίνεται αντιληπτή η ελευθερία.  Ελευθερία επιλογής, αυτοέκφραση, κίνηση και άλλες μορφές που είναι διαθέσιμες για κάθε άτομο να διεκδικήσει, που απεικονίζονται ως θέματα στη ζωή μας.

I Don’t Know What I Want: Είναι μια δήλωση συναισθηματικής ελευθερίας και της ικανότητάς μας να βιώνουμε τον εαυτό μας χωρίς περιορισμούς. Είμαστε ελεύθεροι να νιώσουμε και να εξερευνήσουμε το συναισθηματικό μας εύρος με τρόπο όχι λογικό, αλλά υπαρξιακό.

Quest: Είναι ένα «ταξίδι του ήρωα» προς τον ανυψωμένο εαυτό, ακολουθούμενο από πολλά συγχρονιστικά και μυστικιστικά γεγονότα που μας κάνουν να αμφισβητούμε την πραγματικότητα όπως τη γνωρίζουμε. Είμαστε ελεύθεροι να μαθαίνουμε και να ενημερώνουμε την κατανόησή μας.

Fortune: Είναι μια ενδυναμωτική ενδοσκοπική αφήγηση για τη δική του εξέλιξη. Συνεπάγεται την ιδέα του πώς η ζωή του καθενός είναι ένα μοναδικό και ασύγκριτο παράδειγμα δοκιμής, λάθους και υπέρβασης. Είμαστε ελεύθεροι να αυτοπραγματοποιούμαστε σε όλες τις περιστάσεις.

So Be It: Είναι η ενσάρκωση της επεκτατικής και δημιουργικής ενέργειας σε κίνηση. Η σπίθα της ζωής που υπάρχει μέσα στον καθένα μας, το άπειρο δυναμικό των δυνατοτήτων που είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε κάθε στιγμή, διεκδικώντας την ελευθερία της επιλογής.

Married to Freedom: Έχει να κάνει με το να είσαι αυθεντικός και αυτόνομος στις σχέσεις, αποδεκτός και να γιορτάζεις ως η ίδια η Ζωή, μέσα από όλες τις αλλαγές της. Όταν είμαστε ασφαλείς να συνδεθούμε χωρίς να διακυβεύωνται οι αξίες μας, η αγάπη είναι λυτρωτική.

Haste: Είναι ένα τραγούδι για την παροδικότητα της ζωής και της δημιουργίας στον περισσότερο χρόνο που έχουμε διαθέσιμο. Όταν αποδεχόμαστε την απώλεια ως μια μορφή αναπόφευκτου, απελευθερωνόμαστε από τους περιορισμούς της – και ευθυγραμμιζόμαστε με την κίνηση της Ζωής.

Unicorn: Είναι μια γιορτή της παιδικής αθωότητας. Η γενική απλότητα, η γνησιότητα και η περιέργεια, μας δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, αλλά και να έχουμε την αίσθηση ότι ανήκουμε όπου κι αν βρισκόμαστε. Είμαστε ελεύθεροι και ευπρόσδεκτοι να γίνουμε μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς.

Fuck Yourself: Είναι ένα παιχνίδι δύναμης μεταξύ εμπιστοσύνης και ανασφάλειας, δείχνοντας ότι η αληθινή μαρτυρία της εμπιστοσύνης είναι απλώς να χτίζει κανείς τον εαυτό του και να ζει τον δικό του σκοπό, αντί να γκρεμίζει τους άλλους. Όταν είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας, είμαστε επίσης ελεύθεροι να είμαστε ισχυροί.

Wading: Είναι ένα τραγούδι για τη μεταμόρφωση της θεϊκής γυναικείας αρχής: απορρίπτοντας τις προβαλλόμενες αντιλήψεις ως φθαρμένο ρούχο, φθάνοντας προς την ουσία και αναμορφώνοντας. Είμαστε ελεύθεροι να διεκδικήσουμε την προσωπική μας αλήθεια και τη φωνή μας. 

Free Fall: Εμπνευσμένο από μια βροχερή αυγή στο Κίεβο. Όπως όλα τα μέρη που αισθάνονται σαν το σπίτι μακριά από το σπίτι, μέρη που ερχόμαστε και λαχταρούμε να επιστρέψουμε όποτε μπορούμε. Αλλάζουμε στην πορεία, φεύγουμε και επιστρέφουμε πάντα νέοι. Είμαστε ελεύθεροι να κρατηθούμε και να αφεθούμε.

Piece Of The Sky: Έχει να κάνει με την αποκάλυψη της αίσθησης του σκοπού που μας βάζει στο επίκεντρο, από την οποία τα έμφυτα χαρίσματά μας μοιραζόμαστε με τον κόσμο. Είναι το ζωντανό όνειρο, η παθιασμένη μας επιδίωξη ενσωματωμένη. Όταν ανεβαίνουμε και εμφανιστούμε είμαστε ελεύθεροι να ακολουθήσουμε την κλήση μας.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το Hymns Of Freedom της Bad Sasha παρακάτω:

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current showCurrent show