Hush ,το θρίλερ που δεν πρέπει να χάσεις!

Written by on 08/11/2021

image_print

Κάνοντας μια ανασκόπηση του νέτφλιξ , όλο και μειώνεται ο αριθμός των παραγωγών που αξίζουν έστω μια προβολή . Οι περισσότερες ταινίες τρόμου δεν διακρίνονται για το ευφάνταστο σενάριο και αρκούνται σε 3-4 στιγμές με jump scares ! Ωστόσο , ανακαλύψαμε για σένα , μια …ιδιαίτερη ταινία επιβίωσης , με σασπένς και καλογραμμένο σενάριο . Μια κριτική , για το Hush ( Σιωπή ) , του 2016 ( φανταστείτε από πότε έχει να βγάλει το νέτφλιξ καλή ταινία …) , ίσως σας προσελκύσει το ενδιαφέρον , ώστε να την παρακολουθήσετε. Πάρτε ποπ κορν και ετοιμαστείτε για μια … διείσδυση στον κόσμο μιας κωφάλαλης !

Η Maddie , μια επίδοξη κωφάλαλη συγγραφέας , εγκαταλείπει την Νέα Υόρκη και μετακομίζει σε ένα απομονωμένο δάσος , μαζί με την συντροφιά της , την μικρή γάτα της. Η ανερχόμενη συγγραφέας , μόλις στα 13 της χρόνια , χάνει την ακοή της , ενώ η μόνη επαφή με τον έξω κόσμο είναι η φίλη της Σάρα και ο άντρας της , που μένουν λίγο πιο πέρα από το μοντέρνο σπίτι της.  Η ζωή της , αλλάζει , ένα βράδυ , όταν ένας αιμοσταγής δολοφόνος απειλεί την ζωή της . Μέσα σε ένα κλίμα γεμάτο σασπένς , η πρωταγωνίστρια ,  Kate Siegel , αποδίδει εξαιρετικά τον ρόλο της κωφάλαλης τρομαγμένης γυναίκας , που απειλείται , σε όλη την διάρκεια της ταινίας , η ζωή της από τον John Gallagher Jr, ως The man . Η υπέροχη ερμηνεία της κάνει την ταινία περισσότερο ρεαλιστική , ενώ τα jumpscares πλαισιώνουν το σενάριο αρμονικά , χωρίς υπερβολή. Η απουσία ακοής και ομιλίας της Maddie εντείνει την αγωνία και πολλές φορές βιώνουμε την κατάσταση από την υποκειμενική της ματιά.

Στα θετικά της ταινίας , θα μπορούσαμε να προσθέσουμε την φοβερή αγωνία παρατεταμένης διάρκειας , καθώς ο δολοφόνος δεν εισβάλλει κατευθείαν στο σπίτι , ενώ έχει την δυνατότητα, αποφασίζοντας να τρομοκρατήσει την πρωταγωνίστρια . Αυτό ίσως ξενίσει μερικούς , όμως η ρεαλιστική απόφαση του να βασανίσει την νεαρή συγγραφέα , προσδίδει στο σενάριο το σασπένς που μας έχει λείψει από τα θρίλερ της τελευταίας διετίας. Η αίσθηση κλειστοφοβίας και απομόνωσης , μέσα από τις σκηνές τρόμου , αποτυπώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά , ενώ ο ταχύς ρυθμός που “τρέχει” το σενάριο , σε συνδυασμό με τις ευρηματικές ιδέες της πρωταγωνίστριας , για να σωθεί , ανεβάζουν την ταινία στα 4 αστέρια.Μη σας προβληματίζει ο μικρός αριθμός ηθοποιών. Το «Hush» αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται πολυπληθές επιτελείο ηθοποιών για να δημιουργηθεί μια ποιοτική ταινία τρόμου. 

Στα αρνητικά της ταινίας , δεν φαίνεται να διακρίνουμε κάποιο σοβαρό ελάττωμα ,πέρα από την πρόωρη αποκάλυψη του προσώπου , του μασκοφόρου δολοφόνου. Δεν επηρεάζει ολοκληρωτικά την πλοκή της ταινίας , ωστόσο ίσως οι θεατές απογοητευτούν . Γενικότερα , το σημείο αυτό δεν κλέβει ούτε στιγμή τα φώτα από τον -όχι και τόσο φιλικό – δολοφόνο , που επιχειρεί να σκοτώσει την πρωταγωνίστρια. Η έλλειψη διαλόγου , στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ( οι διάλογοι συνολικά καλύπτουν 15 λεπτά !) , δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πολύωρες ταινίες με βαρετούς και άσκοπους διαλόγους , ανάμεσα στο καστ. Επιπλέον, τα sound effects που χρησιμοποιούνται με σύνεση από τον σκηνοθέτη , αυξάνουν την δραματικότητα της ταινίας και της δίνουν το άρωμα τρόμου που αγαπήσαμε μέσα από τα κλασικά θρίλερ που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Hit : Η ταινία περιέχει αρκετές σκηνές σωματικής / ψυχολογικής βίας . Η παρακολούθηση της ενδείκνυται για άτομα άνω των 15 ετών.

Συνοψίζοντας, εάν έχετε βαρεθεί τις μέτριες παραγωγές του Netflix και ψάχνετε μια καλή ταινία τρόμου , το Hush είναι κατάλληλο για εσάς ! Αν θέλετε δράση , στιγμές τρόμου που θα σας κάνουν να αναπηδήσετε από την καρέκλα σας , αγωνία για το τέλος , συμπόνια για την πρωταγωνίστρια , σαδομαζοχιστικές δολοφονικές έλξεις , τότε το άρθρο αυτό , σας προτείνει την κατάλληλη ταινία …για γερά νεύρα . Η εφευρετικότητα της συγγραφέως και η μανιακή τρέλα του δολοφόνου δίνουν στην ταινία το σασπένς που σας έχει λείψει από τις νέες κυκλοφορίες ταινιών τρόμου. Αν θέλουμε να γίνουμε και λίγο…Κουτσογιαννόπουλος, θα μπορούσαμε να χαρίσουμε στην ταινία 4,5 αστέρια , ολόκληρα δικά της ! Θα βάζαμε και 5 , αλλά , είπαμε να γίνουμε λίγο…αυστηροί κριτές. Ένα είναι σίγουρο. Η ταινία πληροί όλα τα κριτήρια για να εδραιωθεί στην λίστα με τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ / ταινίες τρόμου , όλων των εποχών !

Απολαύστε το τρέιλερ της ταινίας :

Αριάδνη Εμμανουηλίδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Beyond This World

00:00 01:00

 Current show

Beyond This World

00:00 01:00