Find Your Way: Το σημείο συνάντησης της Διατροφής, της Γυμναστικής και της Ψυχολογίας

Written by on 22/09/2023

image_print

Σε έναν κόσμο όπου η αλλαγή και η πρόοδος αποτελούν έννοιες δυσεύρετες, η ικανότητα να σκεφτόμαστε εκτός των συνηθισμένων πλαισίων γίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη. Η καινοτομία είναι η κλειδαριά που ανοίγει τις πόρτες προς ένα πιο δυναμικό και εξελισσόμενο περιβάλλον και αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει πολύ καλά, η Ειρήνη Ζάχου. Εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Find your Way!

Η Ειρήνη έχει αποφοιτήσει από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο μεταπτυχιακός της τίτλος θα είναι σύντομα στο Innovation Management & Entrepreneurship. Η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό ξεκίνησε από παιδική ηλικία ως αθλήτρια στίβου, συγκεκριμένα 100μ., με πανελλήνιες διακρίσεις. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να αφιερωθεί στον χώρο της άσκησης και της εκπαίδευσης με 10ετή εμπειρία στο personal training και την ανάδειξη νέων γυμναστών. Ο σκοπός της ήταν πάντα ένας. Να βρει ο καθένας μας τον δικό του τρόπο για να αισθάνεται υγιής. Πλέον το καταφέρνει μέσα από την πλατφόρμα findyourway.gr.

Τι είναι το Find your Way, πως ξεκίνησε η ιδέα και ποια ήταν τα βήματα για την υλοποίησή του?

« Το Find your Way είναι μία διαδικτυακή κοινότητα ευεξίας. Βοηθάμε γυναίκες να αισθάνονται υγιείς, μέσα από μία εμπειρία υπηρεσιών άσκησης, διατροφής και ψυχολογίας. Η ιδέα ξεκίνησε από μία διαπίστωση. Το 80% των γυναικών εγκαταλείπουν μία δίαιτα, καθώς δεν μπορούν να είναι συνεπείς και δεν έχουν την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται. Πολλές κυρίες με τις οποίες κάναμε προπόνηση, είχαν στόχο την απώλεια βάρους, ενώ η αφετηρία για να καταφέρεις αυτό τον στόχο είναι η ολιστική προσέγγιση. Το να ξεκινήσεις πραγματικά να σε αγαπάς και να μάθεις να σε φροντίζεις. »

Πώς το τρίπτυχο της άσκησης, της διατροφής και της ψυχολογίας μπορεί να βοηθήσει τον κάθε ένα, να φτάσει πιο γρήγορα στους στόχους του?

« Αν δεν έχεις καλή ψυχολογία, συχνά δεν έχεις όρεξη για προπόνηση και στρέφεσαι σε τροφές που σε βλάπτουν. Αν δεν ασκείσαι, δεν έχεις την ενέργεια και τη δύναμη να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητά σου και η διατροφή από μόνη της δεν επαρκεί για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Για να αισθάνεσαι πραγματικά υγιής το μυστικό είναι στο mindset. Να αλλάξεις τη νοοτροπία σου σε σχέση με το πώς βλέπεις εσένα. Να αρχίσεις να σέβεσαι το σώμα σου και να το φροντίζεις, να το τρέφεις όπως του αξίζει και να βρεις τον ιδανικό τρόπο που σου ταιριάζει. Να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα, καθώς αν δεν αισθάνεσαι εσύ καλά, ενδεχομένως να μην μπορείς να φροντίσεις και τους γύρω σου. »

Πως μπορεί κάποιος πρακτικά να ξεκινήσει και τι περιλαμβάνει ο νέος κύκλος που ξεκινάει τον Οκτώβρη?

« Το πρόγραμμα είναι μηνιαίο και περιλαμβάνει:

✔️1 ατομική συνεδρία με διατροφολόγο
Είναι live και συζητάτε με την διατροφολόγο στις ανάγκες σου και τον επόμενό σου στόχο.

✔️1 μηνιαίο πλάνο διατροφής
Εξατομικευμένο πλάνο διατροφής, διάρκειας 1 μήνα, βασισμένο στον ατομικό σου στόχο.

✔️1 ομαδικό workshop διατροφής
Στόχος των workshops είναι η εκπαίδευση σου γύρω από βασικά θέματα που αφορούν τη διατροφή και είναι αναγκαίο να γνωρίζεις.

✔️1 ατομική συνεδρία με ψυχολόγο
Η συνεδρία είναι online, live και ο ψυχολόγος σε υποστηρίζει ώστε να κατακτήσεις κάθε στόχο σου, κάνοντας χρήση της συμβουλευτικής μεθόδου.

✔️1 ομαδικό workshop ψυχολογίας
Τα online workshops ψυχολογίας έχουν σαν στόχο την ενδυνάμωση της ομάδας, τη γνωριμία και αλληλεπίδραση με άτομα που ταυτίζεσαι. Πραγματοποιούνται ομιλίες που σε εκπαιδεύουν σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων.

✔️8 μαθήματα προπόνησης
Πραγματοποιούνται σε μικρά group έως 8 ατόμων, για να υπάρχει έλεγχος και εξατομίκευση στις ανάγκες σου.

Η εγγραφή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας findyourway.gr, εκεί υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες καθώς και φόρμα επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια κυρία οτιδήποτε. 

Ξεκινάμε τον επόμενο κύκλο στις 2 Οκτωβρίου με πολύ χαρά και ενθουσιασμό, καθώς όσες κυρίες παρακολουθούν τον κύκλο του Σεπτεμβρίου, θα συνεχίσουν μαζί μας και τον Οκτώβριο! »

Ποια καινούρια πράγματα ή προσθήκες, θα μπορούσαμε να περιμένουμε από το Find your Way?

« Σκεφτόμαστε πολλά πράγματα, πραγματικά είναι τόσο δημιουργικό αυτό που κάνουμε, καθώς είναι πολύ όμορφο να βλέπεις το αποτέλεσμα και να βελτιώνεις την καθημερινότητα κάποιου. Είναι ανεκτίμητο. Η επόμενή μας προσθήκη θα είναι ένα νέο target group, οι νέες μαμάδες, όπου θα υπάρχει κύκλος μόνο για εκείνες που έχουν ανάγκη μετά τον ερχομό ενός παιδιού, να φροντίσουν ξανά και τις ίδιες! »

Ακολούθησέ τους στο instagram για να παραμείνεις ενήμερος για οτιδήποτε καινούριο!

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59