David Bowie vs. The Beatles live Tribute στην Πλαζ Αρετσούς (19.09.21)

Written by on 14/09/2021

image_print

Ένα ίσως από τα πιο ξεχωριστά live tributes παρουσιάζουν το Dailytrips.gr και η KazandB την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στην Πλαζ Αρετσούς, στα πλαίσια του Summer In The City SKG Festival. Μια live tribute εκδήλωση με 3 ώρες γεμάτες από τραγούδια που αγαπήσαμε, χορέψαμε, και ταξιδέψαμε από την χαρισματική ιδιοφυία, αλλά και από το κορυφαίο συγκρότημα όλων των εποχών! Ποιος θα είναι ο νικητής της μάχης?

Ο Άγγελος Χαραβιτσίδης των The Skelters, και ο Γιώργος Κατσιάς των All The Young Dudes μίλησαν με τον ραδιοφωνικό παραγωγό και μουσικό συντάκτη του CityVibes.gr Χριστόφορο Χατζόπουλο, και απάντησαν στις εξής ερωτήσεις:

Πως σας γεννήθηκε η ιδέα στο να γίνετε tribute μπάντες στους αγαπημένους σας καλλιτέχνες;

Άγγελος: Από μικρά παιδάκια σκεφτόμασταν να το κάνουμε αυτό, θυμάμαι όταν ήμουν 14 ετών και ο αδερφός μου 10 ετών ήδη το συζητούσαμε, τελικά το πρώτο live αφιέρωμα που κάναμε ήταν στους Beatles , έγινε με παρότρυνση του Σάββα Δομόσογλου τον Μάρτιο του 2006 στον Μύλο Θεσσαλονίκης. Έκτοτε ακολούθησαν αμέτρητα live αφιερώματα σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο σε Beatles αλλά σε Elvis Presley, U2 και Queen.

Γιώργος: Η αφορμή για το ξεκίνημα της μπάντας το 2017, ήταν ο θάνατος του David Bowie το προηγούμενο έτος. Ως ακροατές, fans αλλά και μουσικοί νιώσαμε την ανάγκη να αποδώσουμε φόρο τιμής σε έναν από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, μια από τις επιδραστικότερες φιγούρες του 20ου αιώνα.

Από που εμπνευστήκατε τα ονόματα των μπαντών σας;

Άγγελος: Το όνομα μας το εμπνευστήκαμε το 2001 από το τραγούδι Helter-Skelter των Beatles του 1968, ήταν κάτι που ταίριαξε γάντι διότι ήταν από του κομμάτι του αγαπημένου συγκροτήματος μας και και αγαπημένου μας White Album.

Γιώργος: Το όνομα All The Young Dudes, προήλθε από το ομώνυμο τραγούδι του, γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα μας κομμάτια καθώς και αναφέρεται στο νεαρό της ηλικίας μας.

Πόσο σας χαροποιεί που θα μοιραστείτε τη σκηνή live, και πόσο σας ιντριγκάρει γενικά το concept της επερχόμενης tribute συναυλίας σας την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου;

Άγγελος: Χαιρόμαστε για αυτό το γεγονός, άλλωστε στο παρελθόν είχαμε κάνει και το αφιέρωμα Elvis Presley VS Beatles στον Μύλο, όπου κυριολεκτικά είχε γίνει πανικός!

Γιώργος: Δηλώνουμε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην σκήνη μετά από την αναγκαστική ανάπαυλα λόγω πανδημίας. Από την τελευταία μας εμφάνιση τον Ιανουάριο του 2020, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, όμως η ιδέα και μόνο της συναυλίας μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε την σκηνή με μια Beatles Tribute Band.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από σας την Κυριακή;

Άγγελος: Κομμάτια των Σκαθαριών που ηχογράφησαν από το 1963 έως το 1969 με έμφαση στο αγαπημένο μας White Album του 1968!

Γιώργος: Το show των All The Young Dudes περιλαμβάνει κομμάτια από όλη την καριέρα του David Bowie δοσμένα με αυθόρμητο τρόπο, όμως πιστά στην μουσική και αισθητική του ανθρώπου που έπεσε στην Γη. Μοναδικές ερμηνείες, κιθαριστικά σόλο, ιδιαίτερες εκτελέσεις ιστορικών τραγουδιών.

Ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τη μάχη;

Άγγελος: Eύκολη απάντηση, The Beatles.

Γιώργος: Για εμάς δεν υπάρχει καμία μάχη αλλά μια βραδιά εορτασμού της μουσικής.

Ένα τελευταίο πράγμα που θέλετε να πείτε στον κόσμο;

Άγγελος: Love Is All We Need! Aγαπάτε αλλήλους.

Γιώργος: “and these children that you spit on
as they try to change their worlds
are immune to your consultations
they’re quite aware of what they’re goin’ through”

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή για ένα υπέροχο βράδυ!

Η ώρα προσέλευσης του κόσμου είναι στις 20:00, η εκδήλωση ξεκινάει στις 21:00, και τα εισιτήρια είναι στα 10€ τα οποία διατίθενται μέσω της Viva.gr, με μήνυμα στις σελίδες του Dailytrips.gr και του Summer In The City SKG Festival, και τηλεφωνικά στο 2310 510081.

Η σελίδα της εκδήλωσης

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Joy

22:00 23:59

 Current show

Joy

22:00 23:59