Concert Stories: Όταν ο Lenny Kravitz έδωσε το απίστευτο live performance στη Σόφια (04.05.19, Arena Armeec)

Written by on 04/05/2021

image_print

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που ο Lenny Kravitz έδωσε συναυλία στη Σόφια, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του Raise Vibration Tour. Ο συναυλιολόγος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να τον παρακολουθήσει live, και να διηγηθεί σήμερα τις εντυπώσεις του.

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Μαΐου του 2019, ημέρα Σάββατο. Μια μέρα ότι πρέπει για μια συναυλιοεκδρομή από Θεσσαλονίκη με προορισμό τη (πολυαγαπημένη πλέον) Σόφια. Και ήταν μέρα που αρκετός κόσμος ταξίδεψε από τη Βόρεια Ελλάδα, για να παρακολουθήσει την απίστευτη συναυλία στη Σόφια. Ο Lenny Kravitz επρόκειτο να δώσει συναυλία στο γνωστό άγνωστο Arena Armeec. Κι επειδή η συναυλία πραγματοποιήθηκε Σάββατο, και λόγω του μεγάλου ονόματος, όπως ήταν φυσιολογικό η συναυλία έγινε sold out.

Η ώρα πάει 21:00, οπότε κάπου εκεί ξεκινάει το κύριο κομμάτι της συναυλιακής βραδιάς, με τον ίδιο και τη μπάντα του να εμφανίζονται επί σκηνής, και να κάνουν την αρχή με το We Can Get It All Together. Φυσικά το κοινό ξεκινά να ξεσηκώνεται να δημιουργείται ένα ωραίο πάρτι στο στάδιο.

Φυσικά μετά από τη δυναμική έναρξη, ο Lenny Kravitz φρόντισε να δώσει ακόμη πιο δυνατή συνέχεια ερμηνεύοντας στη σειρά τη μεγάλη του επιτυχία Fly Away, το Dig In, και λίγο αργότερα την υπέροχη διασκευή του American Woman των Guess Who. Βεβαίως ο Lenny Kravitz το ζούσε όλο αυτό το κλίμα της συναυλίας, αφού μονίμως ήταν σε κίνηση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η φωνή του παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτη, σαν να ήταν από στούντιο, μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας του στη μουσική βιομηχανία. Δείχνοντας μ’ αυτό το τρόπο ότι ο Lenny Kravitz είναι μια πάστα καλλιτέχνη που δεν καταλαβαίνει ηλικία.

Εντύπωση έκανε που ο Lenny Kravitz από εκείνη τη χρονιά, και τη περίοδο που έδινε συναυλίες στην Ευρώπη, επανένταξε στη setlist του το Stillness Of Heart, καθώς είχε να το ερμηνεύσει live αρκετά χρόνια. Σ’ εκείνο το σημείο της συναυλίας, ο Lenny φρόντισε να φτιάξει ένα πιο συναισθηματικό κλίμα στο κοινό, καθώς μετά από αυτό το τραγούδι ερμήνευσε και το Can’t Get You Off My Mind, αλλά και το It Ain’t Over ‘Til It’s Over.

Πολλοί περίμεναν τη στιγμή να ερμηνεύσει live το τραγούδι που γνώρισε τότε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, και τους το πρόσφερε. Ερμήνευσε το Low, και όλο το στάδιο ξεκίνησε να χορεύει, ταξιδεύοντας για κάποια στιγμή νοερά στη δεκαετία του 80. Στη συνέχεια το γύρισε πάλι στο συναισθηματικό ερμηνεύοντας το I Belong To You, ενώ πιο μετά έδωσε γκάζια ερμηνεύοντας Mr. Cab Driver, Bank Robber Man, & Where Are We Runnin’?, για να κλείσει εντυπωσιακά το πρώτο μέρος της συναυλίας με την επίσης μεγάλη του επιτυχία Are You Gonna Go My Way?, και να αποχωρήσει για λίγο από τη σκηνή τηρώντας το συναυλιακό έθιμο.

Επιστρέφοντας στη σκηνή, ξεκίνησε το encore του ερμηνεύοντας το πολύ μελωδικό Here To Love. Στη συνέχεια ερμήνευσε το Let Love Rule, όπου ο Lenny Kravitz πέρασε από όλο σχεδόν το κοινό για να χαιρετήσει, και να βγει selfie της στιγμής με κάποιους τυχερούς. Λίγο έλλειψε να περάσει κι από τον συναυλιολόγο (lol). Την συναυλία του την έκλεισε πολύ όμορφα με το Again, για να εισπράξει στο τέλος το δικαιολογημένα τεράστιο χειροκρότημα.

Ανακεφαλαιώνοντας η συναυλία του Lenny Kravitz κράτησε περίπου 2 με 2.5 ώρες, καλύπτοντας επάξια της προσδοκίες του κοινού, με όλες σχεδόν τις επιτυχίες που είχε στη setlist. Αν βάλουμε μέσα στη ζυγαριά τη διάρκεια της συναυλίας, την εξαιρετική setlist, και το απίστευτο live perfomance του Lenny Kravitz, η συναυλία ήταν value for money, αν λάβουμε ότι το εισιτήριο της αρένας ήταν γύρω στα 35€, και το front of stage στα 50€. Μετά από αυτή τη συναυλία, σίγουρα πολλοί δεν θα πιστέψουν ότι ο Lenny Kravitz είναι πάνω από 50 χρονών (γεννημένος στις 26 Μαΐου του 1956).

Setlist

 1. We Can Get It All Together
 2. Fly Away
 3. Dig In
 4. Bring It On
 5. American Woman (The Guess Who cover)
 6. Get Up, Stand Up (The Wailers cover)
 7. Fields Of Joy
 8. Freedom Train
 9. Who Really Are The Monsters?
 10. Stillness Of Heart
 11. Can’t Get You Out Of My Mind
 12. It Ain’t Over ‘Til It’s Over
 13. Low
 14. I Belong To You
 15. Mr. Cab Driver
 16. Bank Robber Man
 17. Where Are We Runnin?
 18. Are You Gonna Go My Way?
 19. Here To Love
 20. Let Love Rule
 21. Again

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59