Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Enrique Iglesias πραγματοποίησε τη 2η συναυλιακή επίσκεψή του στην Ελλάδα, αυτή τη φορά δίνοντας live στη Θεσσαλονίκη. Κι επειδή ήταν από τα ελάχιστα μεγάλα ονόματα της ποπ μουσικής που δίνουν συναυλία στη συμπρωτεύουσα, ο συναυλιολόγος δεν θέλησε να χάσει αυτή την ευκαιρία, οπότε σήμερα περιγράφει μερικές από τις εντυπώσεις του, αλλά και τη ροή της συναυλίας.

Το ημερολόγιο γράφει 27 Οκτωβρίου. Μια σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδέχεται ένα από τα μεγάλα ονόματα της ποπ μουσικής, και σίγουρα ένα από τα μεγάλα κι εμπορικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αναμενόμενη πτώση. Μεγάλα ονόματα της μουσικής σπανίζουν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Ο Enrique Iglesias ανήκει σε μια από τις τελευταίες “καλές” φουρνιές, και ως λατίνος συνεχίζει να είναι να είναι σχεδόν το ίδιο ελκυστικός στο γυναικείο κοινό, κι ας είναι 45 χρονών.

Πάμε στα της συναυλίας. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Enrique Iglesias στις συναυλίες του φημίζεται πιο πολύ για το σόου του παρά για τη φωνή του. Το γνώριζε αυτό ο συναυλιολόγος εξαρχής, οπότε δεν περίμενε τίποτα παραπάνω από αυτό. Άλλωστε μια ποπ συναυλία δεν έχει την ίδια μαγεία που έχει μια ροκ συναυλία. Γύρω στις 21:30 εμφανίζεται στη σκηνή ο Enrique Iglesias, και ξεκινάει το σόου του τραγουδώντας το Move To Miami.

Ο κόσμος που κατέκλεισε το Κλειστό Γήπεδο Πυλαίας, αρχίζει να ξεσηκώνεται (κυρίως γυναίκες και κορίτσια όλων των ηλικιών). Ο Enrique χαιρέτησε το κοινό, και δήλωσε το πόσο χαρούμενος είναι που ξαναέρχεται στην Ελλάδα για συναυλία. Συνέχισε το σόου του ερμηνεύοντας κι άλλες από τις μεγάλες του επιτυχίες, όπως I’m A Freak, I Like How It Feels, Heartbeat, Duele El Corazón, αλλά και τη μεγάλη του επιτυχία Bailamos που το τραγούδησε μαζί με τον κόσμο.

Σε κάποια φάση, ο Enrique Iglesias φεύγει από τη κεντρική σκηνή, και πάει στη τετράγωνη σκηνή που ήταν στημένη κάπου μέσα στην αρένα, και κοντά στις κερκίδες. Εκεί ο Enrique Iglesias μαζί με τη μπάντα του είχε ένα ακουστικό σετ, κι ερμήνευσε El Baño, Ring My Bells, & Takin’ Back My Love.

Διαβάστε ακόμη:  Concert Stories: Όταν οι The Killers ήρθαν να σκοτώσουν γλυκά το ελληνικό κοινό (24.06.17)

Φεύγει από τη τετράγωνη σκηνή κι επιστρέφει στη κεντρική σκηνή, όπου ο Enrique ξεκίνησε να ερμηνεύει το Be With You. Ενώ στη συνέχεια ερμήνευσε Tired Of Being Sorry, Escape, Tonight (I’m Lovin’ You), & Subeme La Radio. Μονίμως ο Enrique Iglesias κινούταν πάνω κάτω, είτε στη κεντρική σκηνή, είτε στη πασαρέλα, είτε ακόμη και στη τετράγωνη σκηνή.

Στο τελευταίο κομμάτι της συναυλίας, ο Enrique Iglesias θέλοντας να φτιάξει ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ερμήνευσε το Hero. Τα φώτα ήταν σβηστά εκείνη τη στιγμή, και οι παρευρισκόμενοι άναψαν τους φακούς από τα κινητά τους, και τραγούδησαν μαζί του αυτό το τραγούδι. Αναμφίβολα ήταν η πιο ωραία στιγμή της βραδιάς. Μετά ερμήνευσε το El Perdón & το Bailando, κι έκλεισε τη συναυλία του με το I Like It, γεμίζοντας το στάδιο με κομφετί και με μπαλόνια που έπαιξε το κοινό. Μετά από το τέλος της συναυλίας απέσπασε χειροκροτήματα από το κοινό.

Δείτε εδώ το Hero που ερμήνευσε ο Enrique Iglesias στο Κλειστό Γήπεδο Πυλαίας.

Κλείνοντας, να πούμε ότι η συναυλία του Enrique Iglesias στο Κλειστό Γήπεδο της Πυλαίας κράτησε ως γνωστόν 1.5 ώρα. Ως pop star, όπως ήταν αναμενόμενο δεν απέδωσε καλά φωνητικά στο live, και δεν τραγουδούσε αρκετά τα ρεφρέν, παρά μόνο οι backing vocalist και ο κόσμος. Όμως το αναπλήρωσε με το σόου του επί σκηνής, κι αυτό κράτησε σίγουρα ο κόσμος που βρέθηκε να τον παρακολουθήσει. Η συναυλία του Enrique γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς ήταν sold out, και σίγουρα αποτέλεσε σημαντική διαφήμιση για τη Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούμε στο μέλλον να δούμε κι άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής να έρχονται στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία, αν και το τοπίο μετά από τον κορωνοϊό προβλέπεται αρκετά θολό.

Setlist

 1. Move to Miami
 2. I’m a Freak
 3. I Like How It Feels
 4. Heartbeat
 5. Duele el corazón
 6. Bailamos
 7. El baño
 8. Ring My Bells
 9. Takin’ Back My Love
 10. Be With You
 11. Tired of Being Sorry
 12. Escape
 13. Tonight (I’m Lovin’ You)
 14. Súbeme la radio
 15. Hero
 16. El perdón
 17. Bailando
 18. I Like It

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης