Μια μέρα μετά από τη συναυλία των Bon Jovi, και η δεύτερη μέρα παραμονής στο Βουκουρέστι είχε συναυλιακή δράση επίσης στο ίδιο μέρος, όπου αυτή τη φορά σειρά είχαν οι The Cure. Ο συναυλιολόγος θα σας μοιράσει μερικές από τις εντυπώσεις που αποκόμισε πέρσι από τη συναυλία τους.

22 Ιουλίου του 2019 έδειχνε το ημερολόγιο, και το πρόγραμμα έλεγε περιήγηση σε διάφορα σημεία του Βουκουρεστίου για το πρωί, και συναυλία για το απόγευμα καθώς υπήρχε ένα μουσικό φεστιβάλ στη Πλατεία ΣυντάγματοςPiața Constituției). Το όνομα του φεστιβάλ ήταν Rock The City, και το line up εμπεριείχε τους: The Cure (headline), Editors, God Is A Astronaut, Days Of Confusion, & Coma. Εξαιρώντας τους τρεις τελευταίους (τους οποίους και δεν τους είδε ο συναυλιολόγος), για τους Έλληνες που βρέθηκαν εκεί, σίγουρα θα έχουν παρομοιάσει το Rock The City Festival με το δικό μας Ejekt Festival. Γιατί θα ρωτήσει κάποιος; Γιατί πέντε μέρες πριν δώσουν συναυλία στο Βουκουρέστι, οι The Cure είχαν δώσει συναυλία στη Πλατεία Νερού για λογαριασμό του Ejekt Festival. Κι επίσης οι Editors είναι από τα αγαπημένα παιδιά του Ejekt Festival, καθώς όσες συναυλίες έδωσαν την Ελλάδα, τις έδωσαν για χάρη τους.

Κι επειδή ο συναυλιολόγος δεν κατάφερε να δει τις τρεις πρώτες μπάντες που εμφανίστηκαν στο εν λόγο φεστιβάλ, προχωράμε κατευθείαν στην εμφάνιση των Editors. Η παρέα του Tom Smith από το Μπέρμινγχαμ, στάθηκε επάξια στη σκηνή ερμηνεύοντας μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες (Papillon, An End Has A Start, Sugar, Munich), ενώ στο κλείσιμο ερμήνευσαν το Frankenstein από τη τελευταία τους δισκογραφική δουλειά. Μέσα στη μία ώρα που εμφανίστηκαν στη σκηνή, φρόντισαν να προετοιμάσουν σωστά το κοινό, ως τελευταίο συγκρότημα πριν εμφανιστούν οι The Cure. Μπορεί να έβρεξε λίγο κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, αλλά αυτό δεν πτόησε με τίποτα ούτε το κοινό, ούτε και τους Editors.

Διαβάστε ακόμη:  Οι Deep Purple κυκλοφορούν το "Whoosh!"

Η setlist της συναυλίας τους

Photostory της συναυλίας των Editors

Πάμε τώρα στους The Cure. Ξαναθυμίζουμε πριν από 5 μέρες έδωσαν συναυλία στη Πλατεία Νερού για λογαριασμό του Ejekt Festival, και υπήρξαν πάρα πολλά θετικά σχόλια για την εμφάνισή τους από φίλους/γνωστούς κι όχι μόνο που βρέθηκαν εκεί. Κι έμελλε απλά να επιβεβαιωθούν αυτά τα θετικά σχόλια και στο Βουκουρέστι, κάτι το οποίο όντως έγινε. Οι The Cure, όπως και στην Αθήνα και γενικά στο μεγάλο μέρος της περσινής τους περιοδείας, έτσι και στο Βουκουρέστι ξεκίνησαν μελωδικά τη συναυλία τους με το Plainsong. Οι 2,5 ώρες επί σκηνής, αρκούσαν στους The Cure να ερμηνεύσουν πολλές από τις επιτυχίες τους (Lovesong, Friday I’m In Love, Lullaby, In Between Days, Just Like Heaven), και στον εξαιρετικό Robert Smith να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να καθηλώσει το κοινό. Η φωνή του Robert Smith ήταν το κύριο αντικείμενο θετικών εντυπώσεων από το κοινό που βρέθηκε στη συναυλία, καθώς ακόμη και στα 60 του χρόνια η φωνή ήταν τόσο καλά διατηρημένη που ακουγόταν σαν να ήταν ακόμη σε στούντιο ηχογράφησης. Η συναυλία από άποψη οργάνωσης ήταν εξαιρετική, τα σκηνικά όμορφα στημένα, και τα εφέ που προβάλλονταν στο video wall κινούνταν στο ύφος της μαγείας που εξέπεμπαν οι The Cure εκείνη τη βραδιά. Σίγουρα από τις κορυφαίες συναυλίες που έγιναν μέσα στο 2019, και περιμένουμε ανάλογες στο άμεσο μέλλον. Να είναι Just Like Heaven!!!

Η setlist της συναυλίας των The Cure

Photostory της συναυλίας των The Cure

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης