Concert Stories: Όταν οι KALEO έκαναν χαμό στη Θεσσαλονίκη (16.12.17, Principal Club Theater)

Written by on 16/12/2020

image_print

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που ήρθαν οι KALEO στη χώρα μας για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κλείνοντας τη περιοδεία που πραγματοποιούσαν τότε, Kaleo Express World Tour. Ο συναυλιολόγος προφανώς βρέθηκε στην εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, και σήμερα διηγείται λίγο από την εμπειρία του.

Το ημερολόγιο λέει 16 Δεκεμβρίου του 2017, μια σχετικά βροχερή και κρύα μέρα στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα όμως και μεγάλη μέρα για κάθε μουσικόφιλο, συναυλιόφιλο, ροκά, κλπ. που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει live ένα ροκ συγκρότημα που ακούει πολύ συχνά στο ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τους KALEO στο Principal Club Theater. Έτσι για να αναφέρουμε στην ιστορία, οι KALEO θα ερχόντουσαν στη χώρα μας το καλοκαίρι, ωστόσο εξαιτίας θεμάτων υγείας του τραγουδιστή, μετέφεραν τις εμφανίσεις τους τον Δεκέμβριο.

Angelica Dusk (opening act)

Η τραγουδίστρια που άνοιγε τις συναυλίες των KALEO στη χώρα μας, ήταν η Angelika Dusk. Η Angelika Dusk, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της παρουσίασε τη καινούργια δισκογραφική της δουλειά Beautiful Mess, ερμήνευσε κάποιες διασκευές, ενώ ερμήνευσε και το πολύ γνωστό της τραγούδι Beautiful Love, που συνεργάστηκε με τους Playmen. Με το δικό της τρόπο φρόντισε να ζεστάνει καλά το κοινό, και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

KALEO επί σκηνής

Η ώρα περνούσε, το Principal Club Theater γέμιζε ακόμη περισσότερο, και επικρατούσε μια σχετική ζέστη μέσα στο χώρο, κάτι σχετικά σπάνιο για τέτοια εποχή. Πάει 10 η ώρα, και κάπου εκεί ξεκινάνε να εμφανίζονται σιγά σιγά τα μέλη, με τελευταίο φυσικά τον τραγουδιστή, τον JJ Julius Son. Χαιρετάει το κοινό στα ελληνικά λέγοντας “Γεια σας”, και ξεκινάει το live με το Broken Bones. Όλο το κοινό που γέμισε το Principal Club Theater ξεκίνησε να τραγουδάει μαζί τους, δημιουργώντας ένα φανταστικό κλίμα. Λίγο πιο μετά, κάνανε πιο μελωδικό το κλίμα, αφού ερμηνεύσανε I Can’t Go On Without You, All The Pretty Girls, Save Yourself, Automobile, αλλά και τραγούδι στη μητρική τους γλώσσα που λέγεται Vor í Vaglaskógi.

Μετά από κάποιο σημείο, βλέποντας ότι το πήγαιναν πολύ μελωδικά, αποφάσισαν να δώσουν λίγο γκάζια στο κοινό. Oπότε ήρθε η ώρα να ερμηνεύσουν τα κάπως δυνατά τραγούδια που είχαν στη setlist τους, Hot Blood & No Good, δημιουργώντας και πάλι πάρτι. Φυσικά ερμήνευσαν και κάποια ακυκλοφόρητα, αλλά διασκεύασαν και πολύ όμορφα το τραγούδι της Cher, Bang Bang.

Εννοείται, δεν έλλειψε και η μεγάλη στιγμή που αδημονούσαν όλοι από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους στο Principal Club Theater. Να δουν τους KALEO να ερμηνεύουν ζωντανά τη μεγάλη τους επιτυχία Way Down We Go. Τραγούδι με το οποίο τους γνώρισε ο περισσότερος κόσμος, και φυσικά τους το πρόσφεραν απλόχερα ερμηνεύοντας το live μαζί τους. Μ’ αυτό κλείσανε το πρώτο μέρος της συναυλίας, και αποχώρησαν προσωρινά εκτός σκηνής.

Αφού επέστρεψαν στη σκηνή, ο JJ Julius Son επέστρεψε μ’ ένα μπουκάλι σαμπάνια, και με τα λιγοστά ελληνικά που έμαθε είπε “άντε στην υγειά μας”. Ήπιε λίγο σαμπάνια, και για να εντυπωσιάσει λίγο περισσότερο το κοινό, έβγαλε τη μπότα του, κι αφού τους ευχαρίστησε στα ελληνικά, ήπιε σαμπάνια κι από τη μπότα. Ίσως η πιο χαρακτηριστική και αστεία στιγμή που θα μπορούσε να θυμάται κάποιος από εκείνη τη βραδιά. Μετά από αυτό, ερμήνευσαν το Rock ‘n’ Roller, με το οποίο κλείσανε και τη συναυλία.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από μια παρευρισκόμενη

Κλείνοντας αυτό το concert story, η συναυλία διήρκησε σχεδόν 1.5 ώρα. Αν βρίσκαμε κάποιο ψεγάδι από αυτή τη συναυλία, σίγουρα ήταν ο ήχος, κάτι πολύ φυσιολογικό όταν πρόκειται για συναυλία που γίνεται στην Ελλάδα. Σίγουρα ήταν από τις καλύτερες μουσικές βραδιές που γίνανε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, καθώς στάθηκαν όπως έπρεπε στη σκηνή. Οι KALEO ήρθαν σε πολύ σωστό timing, και ο κόσμος ανταποκρίθηκε αναλόγως στο κάλεσμά τους. Ευελπιστούμε να κυκλοφορήσουν το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους, και να ξανάρθουν στη χώρα μας, όταν φυσικά τελειώσει και η κατάσταση με τον ιό.

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59