Concert Stories: Τουλάχιστον παρακολουθήσαμε Bon Jovi (21.07.19, Βουκουρέστι)

Written by on 21/07/2020

image_print

Πέρσι τέτοια μέρα, οι Bon Jovi πραγματοποίησαν τη τελευταία στάση της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας τους “This House Is Not For Sale Tour“, η οποία ήταν στο Βουκουρέστι. Τελευταία φορά που περιόδευσαν οι Bon Jovi στην Ευρώπη ήταν το 2013, οπότε ο συναυλιολόγος δε δίστασε να πραγματοποιήσει το μεγάλο ταξίδι για Βουκουρέστι και να μοιραστεί μερικές από τις εντυπώσεις του και για τη συναυλία και γενικά για το μέρος.

Έχουμε και λέμε. 21 Ιουλίου του 2019 έγραφε το ημερολόγιο, ουσιαστικά στη καρδιά του καλοκαιριού, και η πόλη του Βουκουρεστίου (και γενικά η Ρουμανία) να βράζει κυριολεκτικά, άσχετα αν είναι πιο Βόρεια από την Ελλάδα. Μια ημέρα που πολλοί θαυμαστές των Bon Jovi από τα Βαλκάνια (και όχι μόνο) περίμεναν πως και πως, καθώς η τελευταία επίσκεψη των Bon Jovi στα Βαλκάνια (και γενικά στην Ευρώπη) ήταν το 2013 στο Εθνικό Στάδιο Βασίλ Λέφσκι που βρίσκεται στη Σόφια (Βουλγαρία). Επίσης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την επίσκεψή τους στην Αθήνα το 2011, όπου και δώσανε στο ανοιχτό ΟΑΚΑ. Έπειτα από ένα 12ωρο ταξίδι με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, το γκρουπ των Ελλήνων συναυλιοτουριστών καταφθάνει στο Βουκουρέστι το μεσημέρι, και όπως είναι φυσιολογικό υπάρχει μια περιήγηση γενικά μέσα στη πόλη, ειδικά γι’ αυτούς που την επισκέπτονται για πρώτη φορά. Και αφού περάσουν οι ώρες, και τελειώσει η περιήγηση, πηγαίνουν σιγά σιγά στο μέρος που βρίσκεται η σκηνή για να δώσουν συναυλία οι Bon Jovi. Στα ρουμάνικα λέγεται Piața Constituției, στα ελληνικά σημαίνει Πλατεία Συντάγματος. Μια από τις μεγαλύτερες Πλατείες της Ευρώπης, και στέκεται πρόσωπο με πρόσωπο με το Παλάτι του Κοινοβουλίου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κτήριο στην Ευρώπη. Να σημειώσουμε ότι οι Bon Jovi έδωσαν για 2η φορά συναυλία στο ίδιο μέρος, καθώς είχαν ξαναδώσει το 2011.

Από τη συναυλία τους στο Βουκουρέστι το 2011

Πριν περάσουμε στο live μέρος των Bon Jovi, θα σταθούμε λίγο στη παραγωγή της συναυλίας, η οποία ήταν ίσως από τις πιο ωραίες και καλοστημένες παραγωγές, καθώς είχε ωραίο φωτισμό στη σκηνή, ωραία εφέ στο video screen, όπως επίσης και πολύ ωραία πλάνα του σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Βέβαια πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι Bon Jovi είχαν ένα πάρα πολύ ωραίο concept, όπου συμμετείχε το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας, πέρα από τις διάφορες fan ερωτήσεις που εμφανιζόταν στο video wall, εμφανιζόταν και διάφορες φωτογραφίες από διάφορους θαυμαστές, είτε σε παλιότερη συναυλία των Bon Jovi, είτε λίγο πριν τη συναυλία τους στο Βουκουρέστι. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να χρησιμοποιήσουν τα hashtags #THINFSTour & #BonJoviMemories και να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία είτε στο Instagram, είτε στο Twitter (στο Facebook, συγνώμη όχι). Και φυσικά εκεί πήρε μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας ο συναυλιολόγος (χα χα χα).

Η στιγμή που εμφανίζεται η φωτογραφία του συναυλιολόγου στο video wall

Τώρα πάμε στο live μέρος της ιστορίας. Όπως και σε όλες τις συναυλίες που έδωσαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας This House Is Not For Sale Tour, έτσι και στο Βουκουρέστι ξεκίνησαν με το ομώνυμο τραγούδι, ενώ κατά τη διάρκεια της συναυλίας ερμήνευσαν μερικές από τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως: It’s My Life, You Give Love A Bad Name, Livin’ On A Prayer, Runaway, ενώ φυσικά είχαν ερμηνεύσει και το Roller Coaster από το τελευταίο τους άλμπουμ. Η συναυλία τους ωστόσο διήρκησε λιγότερο απ’ όσο είχε προγραμματιστεί αρχικά, καθώς αφαιρέθηκαν κάποια τραγούδια από τη setlist τους (Always, Bed of Roses, In These Arms, & I’ll Sleep When I’m Dead). Κι αυτό γιατί ο Jon Bon Jovi αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τη φωνή του, που δεν τον επέτρεπε να ερμηνεύσει όπως θα ήθελε τα τραγούδια που είχαν στη setlist. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της συναυλίας ζήτησε συγνώμη από τους περίπου 50000 παρευρισκόμενους, τους οποίους τους ευχαρίστησε στη συνέχεια. Το πρόβλημα με τη φωνή το έχει ο Jon Bon Jovi εδώ και 3-4 χρόνια, και ήταν κάτι το οποίο το γνώριζε ένα μεγάλο μέρος του κοινού (συνεπώς και ο συναυλιολόγος), αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να τους παρακολουθήσουν live. Ιδίως όταν πρόκειται για ένα συγκρότημα που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της ροκ, έχει μεγαλώσει πολλές γενιές από τότε, και δίνει σπανίως συναυλίες επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Και φυσικά κανένας δεν ξέρει, το αν και πότε θα ξανάρθουν οι Bon Jovi στην Ευρώπη για συναυλίες στο μέλλον.

Εν κατακλείδι, μπορεί η συναυλία να άφησε μια πικρή γεύση ως προς το ερμηνευτικό μέρος, ωστόσο αυτό που μένει στη τελική είναι ότι επιτέλους πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο πολλών χρόνων. Επίσης κάθε συναυλία αποτελεί μια ευχάριστη ανάμνηση, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολύ ωραία εμπειρία που μπορεί να τη ζήσουμε σήμερα, και να μη τη ζήσουμε αύριο. Κι όπως λέει ο φίλος μας ο Jon σε στίχο ενός γνωστού τραγουδιού: “It’s now or never

Setlist

 1. This House Is Not for Sale
 2. Raise Your Hands
 3. You Give Love a Bad Name
 4. Born to Be My Baby
 5. Whole Lot of Leavin’
 6. Lost Highway
 7. Runaway
 8. We Weren’t Born to Follow
 9. Have a Nice Day
 10. Keep the Faith
 11. Amen
 12. Roller Coaster
 13. It’s My Life
 14. We Don’t Run
 15. Wanted Dead or Alive
 16. Lay Your Hands on Me
 17. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
 18. Bad Medicine
  • Encore
 19. Livin’ on a Prayer
  • Encore 2
 20. I’d Die for You
 21. Twist and Shout(The Top Notes cover)

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59