Πέρασε 1 χρόνος από τότε που ήρθαν οι Archive στη χώρα μας για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιορτάζοντας 25 χρόνια παρουσίας στη μουσική. Ο συναυλιολόγος χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάποιο μεγάλο ταξίδι, βρέθηκε στην εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, και σήμερα περιγράφει τις εντυπώσεις του.

14 Σεπτεμβρίου έλεγε το ημερολόγιο, μια μέρα άκρως συναυλιακή για την Θεσσαλονίκη. Υπήρχε η συναυλία των Archive στο Principal Club Theater, αλλά υπήρχε και η συναυλία των While She Sleeps στο 8Ball Club. Ο συναυλιολόγος τότε ήταν αναποφάσιστος. Έπαιζε κορώνα-γράμματα, ζύγιζε τις επιλογές του, και επέλεξε αρχικά να πάει στους While She Sleeps, λόγω του φθηνού εισιτηρίου. Ωστόσο με προτροπή μιας φίλης του, άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή και πήγε προς το Principal Club Theater για τους Archive. Μια επιλογή που τελικά αποδείχτηκε και η καλύτερη.

Πάμε στο ψητό της ιστορίας, το οποίο είναι η εμφάνιση των Archive. Εμφανίστηκαν στη σκηνή γύρω στις 21:45, και ξεκίνησαν το live τους με το You Make Me Feel. Στη συνέχεια ερμήνευσαν τη γνωστή άγνωστη επιτυχία τους Fuck U, όπου τραγούδησε κι όλο το κοινό που βρέθηκε στο Principal Club Theater. Επίσης ερμήνευσαν κι άλλα τραγούδια στη συνέχεια, όπως Pills, Bullets, Violently, System, αλλά και το καινούργιο τους single Remains Of Nothing. Από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα η συναυλία, καθώς στην μπάντα υπάρχουν 4 μέλη που βρίσκονται στα φωνητικά (Pollard Berrier, Dave Pen, Maria Q, Holly Martin), οπότε υπήρχαν και συχνές αλλαγές στα φωνητικά, αλλά και εναλλαγή στα είδη των τραγουδιών τους. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γεγονός το ότι η μπάντα ήταν καλά στημένη επί σκηνής, εξαιτίας της εμπειρίας πολλών χρόνων που έχουν. Μέσα στη setlist τους είχαν και τραγούδια μεγάλης διάρκειας (πάνω από 10 λεπτά) όπως Finding It So Hard, Collapse/Collide, & Controlling Crowds. Κλείσανε το 1ο μέρος της συναυλίας τους με το Dangervisit.

Διαβάστε ακόμη:  Πώς ο Brian Johnson ξεπέρασε τα προβλήματα ακοής του

Αφού βγήκαν και ξαναμπήκαν αργότερα στη σκηνή, ξεκίνησαν το καθιερωμένο encore τους, όπου ερμήνευσαν το Lights και το Again για το κλείσιμο της συναυλίας. Μπορεί να ήταν μόνο 2 τραγούδια το encore, αλλά διήρκησε πολύ, καθώς η ερμηνεία στο καθένα από αυτά τα τραγούδια ήταν πάνω από 14 λεπτά. Στο τέλος της συναυλίας τους δέχτηκαν την αποθέωση του κοινού.

Παρά τα 17 τραγούδια που είχαν στη setlist τους, η συναυλία τους διήρκησε περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά. Ο ήχος δεν ήταν καλός, λόγω το ότι έγινε στο Principal Club Theater. Οι αλλαγές στα φωνητικά, όπως και οι εναλλαγές στα είδη των τραγουδιών ήταν κάτι που εντυπωσίασε θετικά τον συναυλιολόγο που καλώς έπραξε κι αποφάσισε να δει τους Archive. Κι ας ήταν λίγο τσιμπημένη η τιμή του εισιτηρίου, κι ας ήξερε μόνο 3 τραγούδια ο συναυλιολόγος. Η ουσία ήταν ότι η συναυλία κύλησε μαγευτικά, και σ’αυτό ευθύνονται σίγουρα τα παιδιά που ήρθαν από το Λονδίνο!!!

Setlist

 1. You Make Me Feel
 2. Fuck U
 3. Pills
 4. Bullets
 5. Kings of Speed
 6. Kid Corner
 7. Violently
 8. System
 9. Remains of Nothing
 10. Erase
 11. Finding It So Hard
 12. End of Our Days
 13. Collapse/Collide
 14. Controlling Crowds
 15. Dangervisit
 16. Lights
 17. Again

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης