Τα τελευταία 24ωρα έχει έρθει στην επιφάνεια η ιστοσελίδα Chatpic.org. Για όσους δεν την γνωρίζουν πρόκειται για έναν ιστότοπο όπου υπάρχουν διάφορα chat rooms με διαφορετικά θέματα το καθένα και οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν σχετικές φωτογραφίες ενώ παράλληλα έχουν την δυνατότητα να συνομιλούν και στο chat. Φαίνεται λοιπόν, πως κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ανώνυμα μπορούν να κοινοποιήσουν φωτογραφίες, δημιούργησαν ένα απο τα προαναφερθέντα chat rooms ώστε να μοιράζονται είτε φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές των πρώην κοριτσιών τους είτε από λογαριασμούς κοριτσιών πχ απο το Instagram. Οι κινήσεις αυτές που προφανώς γίνονται χωρίς την συγκατάθεση αυτών έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τους χρήστες του Twitter να προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να καταφύγουν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα, η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει αφού αποκαλύφθηκαν κάποιες συζητήσεις των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτού του είδους το chatroom, να ζητούν φωτογραφίες απο κοπέλες ονοματικά αλλά ακόμα και να μοιράζονται πληροφορίες όπως για παράδειγμα την περιοχή που μένει η καθεμιά. Η πρωτοβουλία για προσφυγή στην Δίωξη πάρθηκε κυρίως απο χρήστες του Twitter,όπως προαναφέρθηκε με το hashtag #cancelchatpicorg να έρχεται πρώτο στα trends.

Με μια γρήγορη ματιά στα social media, μπορεί κανείς να διαβάσει άπειρα σχόλια αναφορικά με το ζήτημα αυτό. Το τρομαχτικό είναι πως θα δει αρκετά (κατα πλειοψηφία αντρών) να υποστηρίζουν πως «η γυναίκα φταίει», «ας μην έστελνε τις φωτογραφίες της όπου να’ναι» και πολλά άλλα της ίδιας ιδιοσυγκρασίας που μόνο να απογοητεύσουν μπορούν. Σε μια κοινωνία που υποτίθεται πως ο σεξισμός έχει «θολώσει» παρατηρείται καθημερινά πως όχι μονο δεν έχει εξαλειφθεί αλλά βρίσκεται συνεχώς μπροστά μας σε καίρια ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη:  10 παράξενοι νόμοι για το σεξ

Εν έτη 2020,είναι αδιανόητο να «παρακαλάμε» για σεβασμό και για ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι αδιανόητο κάποιοι να εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη κάποιων άλλων και να προσφεύγουν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Φράσεις όπως «να μην φορούσε κοντή φούστα» και «ας μην ανέβαζε τις φωτογραφίες της στα social» θα έπρεπε να καταδικάζονται ρητά απο οποιονδήποτε τις ακούει αντιδρώντας απέναντι σε όσους τα λένε και να υποστηρίζει τον κάθε άνθρωπο,γυναίκα ή άντρα (γιατί σαφώς υπάρχουν και άντρες θύματα) που πέφτει θύμα επιτήδειων. Στην εποχή όπου όλα περιστρέφονται γύρω απο το Ιντερνετ, ας κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την καλύτερη εκδοχή αυτού όπως την ενημέρωση, την ψυχαγωγία ή την διευκόλυνση άλλων αναγκών μας και όχι την μαύρη του πλευρά που μόνο στόχο έχει να πληγώσει, να εξαπατήσει και να εκμεταλλευτεί τον άνθρωπο.

Είναι άρρωστη μία κοινωνία όπου γονείς φοβούνται για τις κόρες και ντρέπονται για τους γιούς. Είναι άρρωστο το να τρέμει κάθε φορά ο γονιός όταν το παιδί του πάει να κάτσει στον υπολογιστή. Είναι άρρωστο να υπάρχουν ακόμη άτομα που θυματοποιούν τον θύτη. Καταδικασμός όχι μόνο για την βία αλλά και την εκμετάλλευση, την εξύβριση και την εξαπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για οποιονδήποτε γνωρίζει ή έχει δει να κυκλοφορεί κάτι παρά τη θέληση του επισυνάπτονται παρακάτω οι πληροφορίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 

Τηλέφωνο : 11188

Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω του portal στη διεύθυνση: https://goo.gl/vOHdVb