All of Us Are Dead: Το νέο κορεάτικο θρίλερ του Netflix που θα σας κάνει να εθιστείτε

Written by on 09/02/2022

image_print

Το Netflix έχει επενδύσει στις κορεάτικες σειρές και όχι άδικα, τρανή απόδειξη, η μεγάλη επιτυχία των κορεάτικων σειρών θρίλερ Squid GameHellbound και The Silent Sea κατά τη διάρκεια του 2021 .

Σειρά για το Netflix, η ατέλειωτη χρονιά του ΑΟΞ! – ΞΑΝΘΗ Sport

Τη σκυτάλη παίρνει το All of Us Are Dead, μία κορεάτικη σειρά που υπόσχεται να αφυπνίσει τις φοβίες μας για τα ζόμπι και να μας παρασύρει σε ακόμη ένα binge-watching (τηλεοπτικό μαραθώνιο). Σε σκηνοθεσία του Lee Jae Gyoo, η σειρά συνδυάζει δύο από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα είδη των συνδρομητών της πλατφόρμας του Netflix, το αγαπημένο σε πολλούς k-drama και τα ζόμπι. Το All of Us Are Dead κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα του Netflix την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Netflix: "All of Us Are Dead", η νέα κορεάτικη σειρά τρόμου έγινε διαθέσιμη

Όσα πρέπει να ξέρετε για το All of Us Are Dead

Το All of Us Are Dead είναι μια νοτιοκορεάτικη σειρά με ζόμπι, γραμμένη από τον Chun Sung-il και βασισμένη στο webtoon με τίτλο «Τώρα στο σχολείο μας» του Joo Dong-geun. Το είδος των ζόμπι έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη ζήτηση, όπως ακριβώς και οι κορεάτικες παραγωγές, κάτι που το Netflix γνωρίζει αρκετά καλά, έτσι με δική του πρωτοβουλία πρότεινε την δημιουργία αυτής της σειράς.

Μια ομάδα μαθητών γυμνασίου παγιδεύεται μέσα στο σχολείο της, όταν ένας ιός αρχίζει να μετατρέπει τους συμμαθητές τους σε ζόμπι. Οι λίγοι εναπομείναντες ζωντανοί μαθητές  απειλούνται έντονα και προσπαθούν να ξεφύγουν από τα ζόμπι που τους κυνηγούν, για να τους κάνουν ζωντανούς… νεκρούς.

Στο νέο θρίλερ του Netflix, "All of us Are Dead", οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους. Photo Credits: Netflix
Στο νέο θρίλερ του Netflix, «All of us Are Dead», οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους.
Photo Credits: Netflix

Η  δυστοπική πλοκή της κορεάτικης σειράς βασίζεται σε γεγονότα τόσο περίεργα που δεν θα μπορούσαν να συμβούν στην πραγματικότητα -αν και μετά από όσα έχει περάσει η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, μία επίθεση από ζόμπι δεν θα φαινόταν τελικά τόσο…απίθανη.

Στην σειρά, ούτε οι αρχές της πόλης θα πιστέψουν ότι πράγματι οι μαθητές ενός σχολείου δέχονται επίθεση από ζόμπι και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τους λίγους εναπομείναντες μαθητές, που θα πρέπει χωρίς βοήθεια να επιβιώσουν και να παλέψουν τους καθηγητές και συμμαθητές τους, που θέλουν να τους σκοτώσουν.

Σίγουρα το περιβάλλον ενός γυμνασίου μπορεί να γίνει απειλητικό για έναν έφηβο, όμως στην κορεάτικη αυτή σειρά τρόμου τα ζόμπι, η απειλή ανάγεται σε νέο επίπεδο.

Εντελώς παγιδευμένοι μέσα στο γυμνάσιο τους, χωρίς κινητά τηλέφωνα ή φαγητό, οι έφηβοι θα πρέπει να παλέψουν για την επιβίωση τους, καθώς όλο και περισσότεροι συμμαθητές τους πέφτουν θύματα του μυστηριώδους ιού, ο οποίος ψάχνει τα επόμενα θύματά του.

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν

Στο νέο θρίλερ του Netflix, "All of us Are Dead", οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους. Photo Credits: Netflix
Στο νέο θρίλερ του Netflix, «All of us Are Dead», οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους. Photo Credits: Netflix
  • Ο Yoon Chan-young ως Chung-san
  • Η Park ji-hoo ως On-jo
  • Η Cho yi-hyun ως Nam-raa
  • Ο Yoo In-soo ως Yoon Gwi-nam
  • Ο Shin Jae-hwi ως Chang-hoon
  • Ο Park Solomon ως λοχίας Lee So-Hyuk
  • Η Bae Hae-Sun ως καθηγήτρια Park Eui-Won
  • Ο Kim Byung-Chul ως Lee Byung-Chan, ένας μυστηριώδης καθηγητής του γυμνασίου

Ο Kim Byung-Chul ως ο μυστηριώδης καθηγητής του γυμνασίου, Lee Byung-Chan. Photo Credits: Netflix
Ο Kim Byung-Chul ως ο μυστηριώδης καθηγητής του γυμνασίου, Lee Byung-Chan. Photo Credits: Netflix

Το trailer είναι καθηλωτικό, γεμάτο δράση και τρομακτικά ζόμπι, ενώ ίσως μας φέρει στο νου, γνώριμες εικόνες αγοραφοβίας που τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει λόγω της πανδημίας. Είναι ξεκάθαρο πως το All Of Us Are Dead είναι εμπνευσμένο από τις ιδιαίτερες και αγαπημένες από το κοινό, κορεατικές ταινίες ζόμπι των τελευταίων ετών.

Σε κάποιο σημείο του τρέιλερ μάλιστα, καθώς τα ζόμπι σπέρνουν τον πανικό, ένας από τους μαθητές μιλώντας για την επίθεση που δέχονται από ζόμπι-συμμαθητές τους, θυμίζει μία από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες κορεάτικες ταινίες ζόμπι «Το Εξπρές των ζωντανών νεκρών» (Train to Busan).

Τα ζόμπι της νέας σειράς του Netflix θα μας απασχολούν για οκτώ επεισόδια περίπου 45 λεπτών, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψουν και με μία δεύτερη σεζόν, με γνώμονα την επιτυχία που θα έχει η σειρά, καθώς όπως είναι γνωστό, οι κορεάτικες παραγωγές συνήθως διαθέτουν μόνο μία σεζόν. Πάντως, το webtoon (ψηφιακό κόμικ) στο οποίο βασίζεται η σειρά, αποτελείται από 130 επεισόδια, συνεπώς υπάρχει υλικό για πολλές σεζόν ακόμα, αν τελικά η παραγωγή επιλέξει να συνεχίσει την σειρά.

Πηγή

Νένα Ευθυμιάδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Larry’ s House

10:00 12:00

 Current show

Larry’ s House

10:00 12:00