Το Power Up των AC/DC κυκλοφόρησε τη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, και αποτελεί το 17ο άλμπουμ στη μουσική καριέρα τους. Διαδέχεται το Rock or Bust (2014), κι είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορούν χωρίς τον Malcolm Young εν ζωή (πέθανε στις 18 Νοεμβρίου του 2017). Μάλιστα ο Agnus Young δήλωσε ότι το Power Up είναι προς τιμή του συγχωρεμένου αδερφού του και συνιδρυτή των AC/DC. Να αναφέρουμε ότι στο άλμπουμ συναντάμε τον Agnus Young στη κύρια κιθάρα, τον Brian Johnson στα φωνητικά, ο οποίος ξεπέρασε τα προβλήματα ακοής, τον Phil Rudd στα ντραμς, τον Cliff Williams στο μπάσο, και τον ανιψιό του Malcolm, Stevie Young στη ρυθμική κιθάρα.

Ακούγοντας αυτό το άλμπουμ, εύκολα θα χαθεί κάποιος στην εκρηκτική μελωδία του. Ο ήχος από τις κιθάρες του Agnus και του Stevie, το μπάσο του Cliff, τα τύμπανα του Phil, και τα φωνητικά του Brian, είναι ένας συνδυασμός που παραμένει σχεδόν το ίδιο εκρηκτικός και αγέραστος. Οι AC/DC ακόμη και στη νέα δεκαετία συνεχίζουν να υπηρετούν το ίδιο καλά το hard rock ρεπερτόριό τους, όπως και στο ξεκίνημά τους μέσα στη δεκαετία του ’70. Οι ηλικίες που έχουν τα μέλη φαίνονται απλοί αριθμοί, καθώς ακόμη και τώρα διαθέτουν την ίδια τρέλα και όρεξη για ποιοτική hard rock μουσική.

Δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος ένα τραγούδι από αυτό το άλμπουμ, καθώς σχεδόν όλα ακούγονται το ίδιο δυνατά. Το μόνο που ίσως κάνει ένα κλικ παραπάνω, είναι σίγουρα το Shot In The Dark που κυκλοφόρησε ως πρώτο single του άλμπουμ, και ακούγεται ήδη σε διάφορους ροκ σταθμούς. Άλλα τραγούδια του άλμπουμ που επίσης ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω είναι το Realize, το Witch’s Spell, και το Code Red. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ τα έγραψαν ο Agnus και ο Malcolm Young, αλλά είχαν μπει στο συρτάρι με τα ακυκλοφόρητα τραγούδια, και τα έβγαλε κάποια στιγμή ο Agnus Young στην επιφάνεια για να ηχογραφήσει το άλμπουμ μαζί με τον μουσικό παραγωγό Brendan O’Brien.

Διαβάστε ακόμη:  FREDDIE MERCURY:Σαν σήμερα έσβησε η τεράστια φωνή & προσωπικότητα του ιδιαίτερου & αξέχαστου τραγουδιστή!

2 αξιοσημείωτα πράγματα που θα επισημάνουμε γι’ αυτό το άλμπουμ, είναι ότι το Power Up είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορούν χωρίς να εμπεριέχεται η λέξη rock σε τίτλο τραγουδιού, μετά από το Fly On The Wall (1985). Επίσης είναι και το πρώτο άλμπουμ που δεν εμπεριέχει ομότιτλο τραγούδι, μετά από το Blow Up Your Video (1988).

Εν κατακλείδι, το Power Up ενδεχομένως να μη διαφέρει αρκετά από όλα τα προηγούμενα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι AC/DC. Αλλά η επιστροφή του συγκροτήματος μετά από διάλειμμα κάποιων χρόνων, αλλά και τον θάνατο του Malcolm Young το 2017, το άλμπουμ από μόνο του αποκτά τεράστια αξία. Αν όχι το καλύτερο, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μέσα στο ιδιαίτερα κακό 2020, και μάλιστα ήρθε σε κυκλοφορία στη “γρουσούζικη μέρα”.

Album Tracklist

 1. Realize
 2. Rejection
 3. Shot In The Dark
 4. Through The Mists Of Time
 5. Kick You When You’re Down
 6. Witch’s Spell
 7. Demon Fire
 8. Wild Reputation
 9. No Man’s Land
 10. Systems Down
 11. Money Shot
 12. Code Red

Μπείτε να ακούσετε εδώ το άλμπουμ. Καλή σας ακρόαση!!!

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης