Το Imploding The Mirage κυκλοφόρησε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, και είναι το 6ο άλμπουμ που κυκλοφορούν οι The Killers στη καριέρα τους. Είναι το 1ο άλμπουμ που κυκλοφορούν χωρίς τον βασικό τους κιθαρίστα Dave Keuning, ο οποίος κάπου στα τέλη του 2017 αποφάσισε να μην περιοδεύσει ή συμμετείχει σε μελλοντικές ηχογραφήσεις με τους Killers. Ωστόσο πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη μπάντα. Στα κιθαριστικά μέρη του άλμπουμ συμμετέχουν ο μπασίστας των Killers Mark Stoermer, ο παραγωγός του άλμπουμ Jonathan Rado, ενώ μέσα στο άλμπουμ συνεργάζονται και με διάφορους μουσικούς όπως: Lindsey Buckingham (πρώην μέλος των Fleetwood Mac), k.d. lang, Weyes Blood, Adam Granduciel, Blake Mills & Lucius. Στη σύνθεση και γενικά στη παραγωγή όλων των τραγουδιών του άλμπουμ βρίσκονται ο Brandon Flowers (φωνητικά) και ο Ronnie Vannucci Jr. (ντραμς).

Ακούγοντας αυτό το άλμπουμ, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι Killers πειραματίστηκαν αρκετά με τον ηλεκτρονικό ήχο πάνω στη ροκ ιδιότητά τους. Γι αυτό και μέσα στο άλμπουμ συναντάμε είδη όπως new wave, synth-pop, pop rock, synth-rock, & heartland rock. Το νέο άλμπουμ είναι μια πρόκληση για τους Killers. Μπορεί με το προηγούμενο άλμπουμ τους να μην έχει πολλές διαφορές (Wonderful Wonderful 2017), αλλά διαφέρει πολύ με όλα τα υπόλοιπα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μέχρι τώρα. Παρ’ όλη τη στροφή που πήραν μουσικά στο Imploding The Mirage, δεν έχουν ξεφύγει πολύ από το είδος του ρεπερτορίου τους.

Το τραγούδι που προφανώς ξεχωρίζει σ’αυτό το άλμπουμ είναι το Caution, το οποίο δικαιολογημένα κυκλοφόρησαν ως πρώτο single, κι αυτό γιατί ταυτίζεται πολύ με την τωρινή Covid-19 περίοδο που διανύουμε όλοι μας. Να σημειώσουμε ότι σ’αυτό το τραγούδι συνεργάζονται με τον Lindsey Buckingham, που ήταν μέλος των Fleetwood Mac.

Διαβάστε ακόμη:  2020 In Review: Τα 10 ροκ άλμπουμ που ξεχώρισαν φέτος

Ένα άλλο τραγούδι που αξίζει να ακούσει κάποιος σ’αυτό το άλμπουμ είναι το Dying Breed, το οποίο ως προς το είδος μοιάζει αρκετά με παλιότερα τραγούδια που είχαν κυκλοφορήσει οι Killers, και γενικά το είδος του εναλλακτικού ροκ μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με διάφορα ηλεκτρονικά στοιχεία. Επίσης ένα άλλο τραγούδι που έχει ένα ενδιαφέρον είναι το Lightning Fields, καθώς ο ήχος του και γενικά ο ρυθμός του είναι πολύ διαφορετικός για Killers, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό. Παρομοίως θα μπορούσαμε να πούμε και για το My God, που έχουν μια πολύ ωραία συνεργασία με την Weyes Blood.

Κλείνοντας να πούμε ότι το Imploding The Mirage, μπορεί να μην είναι και το superwow album που κυκλοφόρησε φέτος, αλλά ακουστικά είναι αρκετά τίμιο. Τα νέα ακούσματα που συναντήσαμε στο άλμπουμ, όπως επίσης και οι συνεργασίες με διάφορους μουσικούς εξαιτίας της απουσίας του Dave Keuning (κιθάρα), δείχνουν ότι οι Killers δεν μένουν στάσιμοι αποκλειστικά στο είδος που καθιερώθηκαν κι έγιναν γνωστοί. Δοκιμάζουν νέα πράγματα, οπότε ως μπάντα έχουν εξέλιξη με ότι αυτό συνεπάγεται. Το κατά πόσο αποδεκτό θα είναι στο ροκ (και μη ροκ) κοινό, αυτό θα το δείξει η πορεία.

Ολόκληρο το άλμπουμ μπορείτε να το ακούσετε εδώ. Καλή σας ακρόαση!!!

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης