70χρονοι Ιάπωνες παππούδες δημιουργούν άγαλμα κινουμένου σχεδίου για τα εγγόνια τους.

Written by on 15/09/2020

Ποτέ δεν ξες τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για τα άτομα που αγαπάει ,ειδικά οι παππούδες για τα εγγόνια τους.Η σχέση των παππούδων με τα εγγόνια τους είναι αναμφισβήτητα μοναδική. Τις περισσότερες φορές έχουν τον ρόλο της babysitter, τις στιγμές που οι γονείς των παιδιών είναι απασχολημένοι και τα εγγόνια προφανώς απολαμβάνουν τις στιγμές που περνούν με τους παππούδες τους. Εκτιμούν την ανεκτικότητα και τη λιγότερο αυστηρή στάση που δείχνουν, τα παιχνίδια, τα χατίρια και τις ιστορίες τους,το χαρτζιλίκι και τις λιχουδιές που φυσικά δε δίνονται με μέτρο.Μια ασυνήθιστη πράξη αγάπης για τα εγγόνια συνέβη στην Ιαπωνία και έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμύρια ανθρώπων.
Συγκεκριμένα ,ένα ζευγάρι από το Takaharu, νομός Miyazaki,στην Ιαπωνία στα 70 του χρόνια, αποφάσισε να αναδημιουργήσει τη μαγεία της ταινίας κινουμένων σχεδίων “My Neighbor Totoro”, σχεδιάζοντας ένα αντίγραφο του χαρακτήρα “Totoro” για τα εγγόνια τους.Ο Totoro είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από το Studio Ghibli , το πιο αγαπημένο στούντιο κινουμένων σχεδίων της Ιαπωνίας.

My Neighbor Totoro,Studio Ghibli , Japan,1988

Η πιο εμβληματική εικόνα του πανούργου, ευρέως χαμογελαστού μαγικού πλάσματος είναι εκείνη που περιμένει ένα ασυνήθιστο λεωφορείο στη βροχή,για αυτό και δημιούργησαν το άγαλμα σε στάση λεωφορείου.
Το έργο ήταν χειροποίητο και έδειξε την εξαιρετική ικανότητα του ζευγαριού στην ξυλουργική και την άψογη προσοχή τους στη λεπτομέρεια. Χρησιμοποιώντας μερικές παραδοσιακές τεχνικές και σοβάτισμα, κατασκευάστηκε πρώτα το πλαίσιο που μοιάζει με βαρέλι για το μελλοντικό άγαλμα.

Ακολούθησαν στρώματα σκυροδέματος και μια μακρά διαδικασία γλυπτικής. Στη συνέχεια προστέθηκαν τούβλα για να βοηθήσουν στη δημιουργία του μαγικού γκρίζου θηρίου. Με προσεκτική γλυπτική, άρχισαν να αναδύονται τα αξιομνημόνευτα, τολμηρά μάτια και μουστάκια του. Το ζευγάρι ολοκλήρωσε το έργο προσθέτοντας ένα μονοπάτι από χαλίκι γύρω από τη δομή και τοποθέτησε την χαρακτηριστική πινακίδα στάσης λεωφορείου.


Το άγαλμα έχει πλέον αγαπηθεί από παιδιά και ενήλικες. Δεν ήταν μόνο μια μεγάλη έκπληξη για τα εγγόνια, αλλά αυτή τη στιγμή προσελκύει τους λάτρεις του Totoro από όλο τον κόσμο. Το ζευγάρι έχει προσθέσει επίσης και την χαρακτηριστική κόκκινη ομπρέλα από την ταινία για κάθε επισκέπτη, φωτογράφο και λάτρη των selfie.

Χάρη στην αγάπη και το όραμα αυτού του ηλικιωμένου ζευγαριού, εδώ και καιρό οι οπαδοί των anime , της ταινίας “My Neighbor Totoro” και οι αναζητητές μαγείας έχουν μια θετική και γεμάτη ενθουσιασμό στάση, όσον αφορά το αξιοθέατο που προκαλεί θαυμασμό και νοσταλγία.Επισκέπτονται το χωριό για να δουν το γλυπτό και να τραβήξουν μια φωτογραφία μαζί του.

Μπορείτε να δείτε πως φαίνεται το άγαλμα σε βίντεο με λήψεις και από ψηλά.

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Relax In Time

20:00 21:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Relax In Time

20:00 21:59