7 ασυνήθιστες ερωτικές τελετουργίες από όλο τον κόσμο

Written by on 02/06/2020

image_print

Γνωριμίες μέσω social media, λογαριασμοί σε dating apps και ο κλασικός τρόπος του φλερτ μεταξύ αγνώστων απ’ τον δρόμο μέχρι κάθε είδους κέντρα διασκέδασης ή, το πιο απλό, συνάντηση λόγω κοινής παρέας είναι οι βασικοί τρόποι να βρει κάποιος ένα ταίρι, είτε αυτό πρόκειται για έναν έρωτα ή και μια σχέση ζωής είτε απλώς για συναρπαστικές ερωτικές περιπέτειες. Κι αν πέρα από αυτά, ο πιο ακραίος (το θετικό ή αρνητικό χρώμα της λέξης το αφήνω στην επιλογή σου) τρόπος που μπορείς να σκεφτείς είναι το προξενιό, έρχομαι σήμερα να σου μιλήσω για πρακτικές σαγήνης κι ερωτικού καλέσματος ή κι εν γένει επαφής με τη φύση του ανθρώπου που υιοθετούνται -ή υιοθετούνταν μέχρι πρόσφατα- σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου κι είναι αρκετά πέρα απ’ τα συνηθισμένα.

1. Mangaia, εκεί όπου η απόλαυση του έρωτα διδάσκεται.

Στη νήσο Μανγκάια, οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν συγκεκριμένη εντολή να κοιμούνται με νεαρά αγόρια για να τους διδάξουν πρακτικές. Αυτές οι γυναίκες δείχνουν στα αγόρια διάφορες στάσεις για την πράξη και πώς να ευχαριστούν τις συντρόφους τους. Επιπλέον, μαθαίνουν στα νεαρά κορίτσια πώς να έχουν οργασμό, πράγμα που μπορεί επίσης να το μάθουν από τα αγόρια με τα οποία συνευρίσκονται. Εάν, όμως, ένα αγόρι αποτύχει να οδηγήσει το κορίτσι σε οργασμό, κρίνεται πολύ αρνητικά και χάνει όλη τη φήμη του στην πόλη. Τότε θα επιτραπεί στο κορίτσι να πάει μ’ ένα άλλο αγόρι για να καταφέρει να φτάσει στην κορύφωση.

2. Αυστρία, το «κόλπο» με τις φερορμόνες.

Ενώ μπούστο κι οπίσθια είναι αυτά που συνήθως και κατά βιολογία δημιουργούν έλξη, στην αγροτική Αυστρία είναι το μήλο που κάνει αυτή τη δουλειά. Ναι το φρούτο. Συγκεκριμένα, οι νεαρές γυναίκες κάνουν τελετουργικό χορό με φέτες μήλου τοποθετημένες στις μασχάλες τους. Μετά το χορό, η καθεμία δίνει μια φέτα στον άνδρα της επιλογής της κι αυτός την τρώει. Το μήλο, λόγω της επαφής με το δέρμα της κοπέλας έχει εμποτιστεί με φερορμόνες, τις ορμόνες που προκαλούν την έλξη. Έξυπνο αν κι όχι πολύ ευχάριστο.

3. Φεστιβάλ Ghotul, όπου οι έφηβοι πειραματίζονται ποικιλοτρόπως.

Στο Chhattisgarh της κεντρικής Ινδίας γιορτάζεται το Ghotul, ένα φεστιβάλ όπου έφηβοι και κορίτσια μυούνται στο τραγούδι, τη λατρεία, το χώρο και τα ερωτικά παιχνίδια. Καθώς φτάνει η νύχτα, αρχίζουν να εμπλέκονται σε τελετουργικά όργια και παιχνιδια. Τα κορίτσια καταναλώνουν ένα φυσικό υγρό ως φυτικό αντισυλληπτικό για να αποφύγουν την εγκυμοσύνη και στη συνέχεια επιλέγουν διάφορους συντρόφους κάθε βράδυ, κάτι το οποίο ενθαρρύνεται.

*Σε περίπτωση που προκύψει εγκυμοσύνη κατά λάθος, το μωρό υιοθετείται απ’ το χωριό .

4. Φυλή Muria: συνεύρεση δίχως συναισθηματική προσκόλληση.

Η φυλή Muria, έχει μια πολύ απελευθερωμένη κουλτούρα. Εκεί θα βρει κανείς κοιτώνες μικτού φύλου όπου οι έφηβοι αποστέλλονται για να προβούν σε προγαμιαία ερωτική δραστηριότητα, μερικές φορές με έναν μόνο σύντροφο κι άλλες φορές εν σειρά. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι αποθαρρύνονται να συνδεθούν συναισθηματικά με τους συντρόφους τους αυτούς.

*Είναι η ίδια φυλή που παίρνει μέρος στο φεστιβάλ Ghotul.

5. Φυλή Kreung· οι «καλύβες της αγάπης».

Στη φυλή Kreung στην Καμπότζη, αφενός, οι έφηβες γυναίκες μπορούν να επιλέξουν μόνες τον ερωτικό σύντροφο με τον οποίο θα πορευθούν μαζί στη ζωή κι αφετέρου, το κομμάτι της σχέσης που αφορά την πράξη φαίνεται να είναι το σημαντικότερο κριτήριο της επιλογής αυτής. Τόσο σημαντικό που ο πατέρας κάθε κοριτσιού χτίζει τη λεγόμενη «καλύβα αγάπης» για την κόρη του, όπου έφηβες μπορούν να συνευρεθούν με διαφορετικούς άντρες μέχρι να βρουν τον «Έναν». Έτσι, διαφορετικά αγόρια περνούν τη νύχτα με την κοπέλα στην καλύβα μέρα με τη μέρα, μέχρι εκείνη να βρει έναν κατάλληλο σύντροφο, ο οποίος τότε είναι μαζί της για όλη τη ζωή.

6. Φυλή Guajiro, εκεί όπου το «fall-in-love» (πέφτω στον έρωτα) εφαρμόζεται κατά κυριολεξία.

Οι άνθρωποι της φυλής Guajiro στην Κολομβία, έχουν έναν τελετουργικό χορό. Μία γυναίκα πρέπει να κάνει έναν άνδρα να «πέσει» για να κάνει έρωτα. Έτσι, εάν μια γυναίκα βάλει τρικλοποδιά σ’ έναν άνδρα κατά τη διάρκεια του χορού, πρέπει να συνευρεθούν ερωτικά .

7. Κίνα: «επίσκεψη στα κορίτσια».

Για το τέλος άφησα ίσως το πιο ρομαντικό. Ο λαός Dai της Κίνας ασκεί ένα ετήσιο τελετουργικό ερωτοτροπίας που ονομάζεται «επίσκεψη στα κορίτσια». Ξεκινά με τις νέες γυναίκες να κάθονται μαζί γύρω από μια φωτιά και να γυρίζουν τους περιστρεφόμενους τροχούς τους. Μια ομάδα ανδρών τυλιγμένοι σε κόκκινες κουβέρτες και παίζοντας μουσικά όργανα τους πλησιάζει και κάθε άνδρας επιλέγει μια γυναίκα για να κάνει καντάδα. Εάν η γυναίκα της επιλογής του ενδιαφέρεται κι εκείνη για τον ίδιο, θα βγάλει ένα μικρό σκαμνί κάτω από τη φούστα της και θα τον καλέσει να καθίσει πάνω του. Τότε ο άντρας θα την τυλίξει με την κόκκινη κουβέρτα του και θα κάνουν ό, τι κάνουν οι εραστές παντού: ψιθυρίζουν γλυκά λόγια στα αυτιά του άλλου.

Μ’ αυτό το μικρό ταξίδι στον κόσμο είδαμε κάποιους διαφορετικούς τρόπους βίωσης της ερωτικής φύσης του ανθρώπου, με κάποιους από αυτούς να επιβιώνουν μέχρι σήμερα και άλλου να έχουν εκλείψει στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν. Λιγότερο ή περισσότερο ακραίες πρακτικές για τον καθένα μας, ένα είναι το σίγουρο· έχουν την ικανότητα να μας κάνουν να αναρωτηθούμε γιατί στα διάφορα μέρη του κόσμου ο ερωτισμός έχει τόσο διαφορετικές ποιότητες.

Κι αν ρωτάς εμένα, εγώ κατέληξα να απορώ γιατί στην Ελλάδα του σήμερα η σεξουαλικότητα συνεχίζει ακόμα να έχει και την ποιότητα του «βρώμικου». Ναι, μπορεί οι περισσότερες από τις τελετουργίες που αναφέρθηκαν να είναι πέραν των ορίων της σύγχρονης δημοσίας αιδούς, ωστόσο για μένα περνούν ένα σημαντικό μήνυμα. Ότι είναι η φύση μας, είναι επιλογή, είναι απόλαυση, την αξίζουμε όλοι όσοι τη θέλουμε και δεν έχει γενικά να κάνει με θέματα ηθικής και ποιότητας του ανθρώπου.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

M for Mike

21:00 22:59

 Current show

M for Mike

21:00 22:59