66η Ανθοκομική Έκθεση, στο Άλσος Κηφισιάς

Written by on 20/05/2020

image_print

Η Ανθοκομική μας Έκθεση είναι επιτέλους εδώ!!!Το Μεγαλύτερο Γεγονός στην Κηφισιά!

Τη Δευτέρα 18.05.2020 και ώρα 20.00 τηρώντας όλους τους κανονισμούς και τα μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του ιού, συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς με αντικείμενο συζήτησης  την διεξαγωγή της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης από τις 29 Μαϊου έως και τις 16 Ιουνίου 2020 στο Άλσος Κηφισιάς (υπό το πρίσμα της έγκρισης από την κυβέρνηση και των μέτρων ασφαλείας που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε).

Παρουσία Επικεφαλής Συνδυασμών Δημοτικών Συμβούλων εκδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον τους για την Ανθοκομική- κ. Βάρσος Β., κ. Παπαδόπουλος Γ, κ. Παπάζογλου Α., κ. Πατρινού Σ., κ. Κανακάκης, κ. Κουρμαδιάς, και κ. Καπάτσος Ι.  προς ενημέρωσή τους μετά από την ευγενή πρόσκληση του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Ανθοκομικής και Δημοτικού Συμβούλου κ. Παντελεάκη Ι. (και Τακτικού μέλους υποδεικνυόμενο από τον Δήμαρχο). 

Παρόντες ήταν επίσης  ο Αντιπρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος. κ. Κατσίμπας Γ., (και Τακτικό μέλος υποδεικνυόμενο από την Αντιπολίτευση) ο Επικεφαλής Συνδυασμού κ. Σκορδίλης (και Αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής υποδεικνυόμενο από τον Δήμαρχο), και τα Μέλη – κ. Αναστασιάδης Κ., κ. Κιτάντζης, Γ, κ. Μαγγίνας Γ., κ. Ραυτόπουλος Π. και κ. Βουτσινά Α. (τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο), και κ. Δελαγραμμάτικα Α. και κ. Κανακάκη Ε. (τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από την Αντιπολίτευση) καθώς και τα Αναπληρωματικά Μέλη κ. Λάσκαρης Κ. (υποδεικνυόμενο από τον Δήμαρχο) και κ. Μαρούδας Ι., κ. Πραμαντιώτης Π. και κ. Διονυσιώτης Σ. (υποδεικνυόμενα από την Αντιπολίτευση), ενώ ο Επικεφαλής Συνδυασμού κ. Χιωτάκης Ν. με επιστολή του ζήτησε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της μη δυνατότητας του να παρευρεθεί.

Αρχικά η 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς, είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 19.05.2020 και ώρα 18.30 με θέματα: 

Α. Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης. Ενημέρωση Διοικητικού  Συμβουλίου κάτω από ποιες συνθήκες θα λειτουργήσει η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Β. Έκτακτα θέματα  

Γ. Τακτικά θέματα

  1. Λήψη απόφασης για την τιμή του εισιτηρίου της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.
  2. Λήψη απόφασης για όρους συνεργασίας της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.
  3. Λήψη απόφασης για υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων- Δαπανών έτους 2020 για το 1ο τρίμηνο. 
  4. Πρόσληψη  έκτακτου προσωπικού για την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. 
  5. Λήψη απόφασης για το αντίτιμο μίσθωσης  των περιπτέρων.

Τελικά όμως έγινε η έκτακτη συνεδρίαση νωρίτερα και με τη συμμετοχή σε ψήφο πέραν των παρευρισκομένων τακτικών μελών και δύο Αναπληρωματικών Μελών – του κ. Λάσκαρη Κ. και του κ. Μαρούδα Ι. η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς γίνεται τελικά πραγματικότητα και φέτος κόντρα στο ζοφερό κλίμα της απειλής και της ασθένειας, του φόβου και της καταπίεσης, δίνοντάς μας μια αίσθηση ελευθερίας, χαράς και ελπίδας για την επιστροφή στην καθημερινότητα, τη συνέχιση της ζωής μας, με χαρά, με χρώματα, με τη χλωρίδα και τη φύση σε προτεραιότητα, με την προβολή της πόλης μας ως πηγή ζωής, ως πηγή ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ως πηγή ενίσχυσης του τοπικού τουρισμού, της κοινωνικότητάς μας, ενίσχυσης της διατήρησης των ελληνικών παραδόσεων και το κυριότερο ενίσχυση της καλής ψυχολογίας των πολιτών, των κατοίκων και δημοτών μας αλλά και των επισκεπτών της Ανθοκομικής μας Έκθεσης απ’ όλη την Αττική!

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς,  κ. Παντελεάκης Ι. δηλώνει «βαθύτατα συγκινημένος από τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, και τονίζει πως δεν έχει σημασία από ποια παράταξη προέρχεται ο κάθε δημοτικός σύμβουλος και το κάθε μέλος, αλλά το ό,τι μας ενώνει ο κοινός σκοπός για το βέλτιστο αποτέλεσμα και η αγάπη μας για την ανθοκομική έκθεση» και αναφέρει πως πάνω απ’όλα έχει υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την επιτυχή διεξαγωγή της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης της Κηφισιάς. 

Κατά τη συνεδρίαση, προτάθηκε από διάφορα μέλη, η μείωση του εισιτηρίου στην τιμή του €1,00 αντί του €1,50 όπως συνηθίζεται, ίσως και δωρεάν είσοδος για κάποιες συγκεκριμένες ώρες και για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Επίσης η Ανθοκομική μας θα δείξει εμπράκτως και τη στήριξή της στους παραγωγούς και συμμετέχοντες, αλλά και θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας με πρόσληψη προσωπικού κατά τη διάρκεια της εκθέσεως. Το σίγουρο είναι πως δεν θα συμπεριληφθούν εκπαιδευτικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις όπως άλλες χρονιές, λόγω της απειλής του ιού, ούτε δυστυχώς και το puppy day, παρόλο που και η πανίδα μας είναι πρωτίστης σημασίας στο Δήμο μας, αλλά και στην Ανθοκομική και θα πρέπει εδώ να αναφερθεί πως όλα τα ψάρια εντός του κλειστού άλσους έχουν μεταφερθεί και διασωθεί σε ειδικό χώρο για όλο αυτό το διάστημα της μη λειτουργίας του!  

Από τον Τύπο τίθεται ερώτημα για τον χρόνο παραμονής των επισκεπτών στην καφετέρια εντός του άλσους, και σχεδόν από όλους τους παρευρισκομένους η έμφαση δίνεται στο πόσες εισόδους και εξόδους θα χρειαστούμε για την βέλτιστη εξυπηρέτηση του κοινού. Και φυσικά, όπως τόνισε ο Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος Γ.,  κανείς μας δε θα ‘θελε να ξανακούσει πως ο Δήμος μας είχε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως ειπώθηκε ξαφνικά στα media προ εβδομάδων, γι αυτό και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πρωτίστως την ασφάλεια όλων μας. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παντελεάκης Ι. επεσήμανε πως ο αριθμός κρουσμάτων στην Κηφισιά είναι ήδη κάτι το οποίο έχει διευκρινιστεί μέσω επικοινωνίας του κ. Δημάρχου, πως αφορούσε  το αρχικό διάστημα της εξάπλωσης της νόσου και οφειλόταν στην μεγάλη υπευθυνότητα συμπολιτών μας, αλλά και της οικονομικής τους δυνατότητας διεξαγωγής των τεστ, στο διάστημα προ της επιβολής των αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού. Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα ξανασυνεδριάσει εντός της εβδομάδος αφού λάβει και γραπτές ξεκάθαρες οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή της Έκθεσης από τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες, που θα τηρηθούν με απόλυτη ακρίβεια απ όλους μας. 

Εμείς στο CityVibes.gr ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ! Ενημερώνοντάς σας με υπευθυνότητα σε επόμενο άρθρο για τις λεπτομέρειες και τις σχετικές αποφάσεις και σας ευχόμαστε να απολαύσετε κάθε ημέρα της Ανθοκομικής στο έπακρο, συμβάλλοντας στην διατήρηση του περιβάλλοντος και στην επαφή του ανθρώπου με τη φύση μέσω της τόσο σημαντικής για τον άνθρωπο χλωρίδας, φυτεύοντας οι ίδιοι στον κήπο ή στη γλάστρα σας το πολύτιμο δώρο της Ανθοκομικής της Κηφισιάς μας!

Φλώρα Μυρσαλιώτου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59